Hoek heeft ook zorgen over Oranje-keepers: "Krul moet mee"

5 februari 2020, 10:45

In navolging van Joop Hiele heeft ook Frans Hoek zijn zorgen geuit over de keeperspositie van het Nederlands elftal. De voormalig keeperstrainer van Oranje ziet Justin Bijlow als een van de weinige lichtpuntjes in de duisternis. "De goede keepers zijn momenteel dun gezaaid en dat is met het oog op het EK een zorgelijke ontwikkeling."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Bijlow is een jong talent met toekomst, ziet Hoek. "Al denk ik dat hij voor het EK op dit moment nog niet klaar voor is. Hij is tot nu toe nog wat wisselvallig geweest", vindt hij. Als potentiële nummer één komt Hoek echter ook uit bij Jasper Cillessen. "Maar denk ook aan Michel Vorm. Hij heeft in Oranje eigenlijk nooit verzaakt en heeft bewezen dat hij met nauwelijks speelminuten bij Tottenham Hotspur een hoog niveau kan halen in de nationale ploeg."

Lees ookHiele over Oranje-keepers: "Hebben geen internationale topper" 

Wie in elk geval ook mee zou gaan als Hoek mocht kiezen, is Krul. "Een ervaren zekerheidje. Tim keept wekelijks in de Premier League", aldus Hoek. "Omdat hij de enige op hoog niveau spelende Nederlandse keeper is, zou ik hem zeker selecteren, zodat hij zich kan laten zien bij het Nederlands elftal." Ook Jeroen Zoet, Marco Bizot en Sergio Padt zijn in beeld, evenals Kenneth Vermeer. Volgens Hoek doet de MLS niet veel onder voor de Eredivisie.

"Ik zou de beslissing welke keepers ik meeneem naar het EK zo lang mogelijk uitstellen. Als er niet drie keepers bovenuit steken, zou ik naar de vorm kijken. En dat is een dagkoers. Wie nu niet speelt bij zijn club, kan over drie maanden weer de vaste doelman zijn", geeft Hoek nog een laatste advies.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen