"Schaf kans op een rebound na een penalty gewoon af"

5 februari 2020, 08:15   Bijgewerkt: 5 februari 2020, 08:56

Als het aan voormalig Oranje-keeper Hans van Breukelen ligt, wordt de VAR bij het nemen van de strafschop amper nog gebruikt. Door de videoscheidsrechter mogen keepers geen centimeter meer van hun lijn komen en worden ook te vroeg inlopende spelers keihard afgeschaft, omdat de pingel dan overgenomen mag worden. "De VAR moet zich met bepalende, grote zaken bezighouden, niet met de vraag of een keeper twee centimeter voor zijn lijn staat."

Dat stelt Van Breukelen tegenover het Algemeen Dagblad over de te nemen strafschoppen. "Kijk, als hij nu vijf meter voor zijn doel gaat staan, hebben we een andere discussie", vindt de voormalig keeper. Afgelopen weekend mocht Simon Gustafson (FC Utrecht) de bal nog overnemen, omdat er verdedigers van VVV-Venlo te vroeg inliepen. "Dat er op te vroeg inlopen van aanvallers en verdedigers wordt gelet, vind ik al wat logischer. Dát kan een bepalend moment zijn."

Toch moet ook dat niet een grote issue worden voor de VAR. Pierre van Hooijdonk ziet tegenover hetzelfde medium ook daar een passende oplossing voor. "Schaf de kans op een rebound gewoon af. Zet iedereen in de middencirkel, dan ben je van die discussie af. Als een speler dan mist, vervolg je het spel met een achterbal. Een echt één-op-éénduel tussen nemer en keeper. Dat is dan ook mooi toch?", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen