Álvarez hoopt op kans centraal achter: "Ben ik voor gehaald"

5 februari 2020, 07:59

Édson Álvarez is momenteel behoorlijk ongelukkig bij Ajax. Niet alleen mogen zijn vrouw en dochtertje Nederland niet meer in door de veranderde regelgeving, ook zit hij momenteel op de bank. De Mexicaan denkt nog zeker dat hij kan slagen, mits hij een eerlijke kans krijgt. "Ik wil slagen, op de positie waarvoor ik ben gehaald: centraal achterin."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "En ik weet dat ik dat kan. Voor mijn gevoel kan ik iets aan het elftal toevoegen. Ik denk ook dat ik met mijn ervaring een rol kan spelen in de titelrace en Europese wedstrijden tegen Getafe." Anders was een winters vertrek ook een optie geweest. "Er waren twee grote Europese clubs die me wilden huren", aldus Álvarez. "Maar een verhuur was voor Ajax onbespreekbaar en voor mij ook, omdat ik hier nog niet klaar ben."

Immigratie- en Naturalisatiedienst

Daarnaast is er in Nederland een nieuwe regelgeving ingegaan, die stelt dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd als de man en vrouw beide 21 jaar zijn, om zo het misbruik van vergunningen- en uitkeringsstelsel tegen te gaan. En dus mogen vriendin Sofia (20) en dochter Valentina het land niet meer in. "De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino's hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles", legt Álvarez uit. 

"Als je niet speelt, is het juist fijn om thuis te komen en afleiding te vinden bij je gezinnetje. Nu maak ik de deur open van een donker en koud huis. De teleurstelling over mijn reserverol kan ik moeilijk verwerken als ik bij thuiskomst elke dag weer met de afwezigheid van Sofia en Valentina word geconfronteerd", vertelt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen