Rooney tegen United, verhuurde Feyenoorder Kelly scoort fraai

4 februari 2020, 23:55   Bijgewerkt: 5 februari 2020, 00:00

Wayne Rooney staat een weerzien met Manchester United te wachten. Hij won dinsdagavond met Derby County de FA Cup-replay tegen Northampton Town (4-2). In de achtste finale is Derby County gekoppeld aan Manchester United.

Derby County - Northampton Town 4-2

Een bloedeloze 0-0 tegen de nummer vijf uit de League Two veroordeelde Derby County tot een replay. Dit keer leverde het geen grote problemen op voor The Rams. De ploeg van Phillip Cocu ging rusten met een 2-0 voorsprong en liet Northampton in de tweede helft niet te dichtbij komen. De 4-1 van Rooney vanaf de penaltystip betekende de definitieve beslissing.

Oxford United - Newcastle United 2-3 n.v

De door Feyenoord verhuurde Liam Kelly gaf zijn visitekaartje af. Met een knappe vrije trap hielp hij Oxford United weer in het zadel tegen Newcastle United. Kelly's treffer in de 84ste minuut betekende de wederopstanding van de League One-club. Diep in blessuretijd maakte Nathan Holland de comeback compleet. Tot een stunt kwam het uiteindelijk niet. Vlak voor het verstrijken van de verlenging schoot Allan Saint-Maximin Newcastle alsnog naar de volgende ronde van de FA Cup.