Jeugd loodst Liverpool naar laatste zestien van FA Cup

4 februari 2020, 23:07

De jonkies van Liverpool hebben het geschopt tot de laatste zestien van de FA Cup. Het jeugdelftal was in de replay te sterk voor Shrewsbury Town: 1-0. Een eigen doelpunt van Ro-Shaun Williams leverde Liverpool de overwinning op.

Omdat de grote namen genieten van een korte winterstop, moest de jeugd de klus zien te klaren. Ook Jürgen Klopp liet verstek gaan. Hij liet de coaching over aan Neil Critchley, de trainer van Liverpool onder 23. Critchley liet onder meer de Nederlandse talenten Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever starten op het uitverkochte Anfield.

De replay was nodig omdat Liverpool anderhalve week geleden een 0-2 voorsprong verspeelde. Ook invallers Mohamed Salah, Roberto Firmino en Alex Oxlade-Chamberlain konden dat niet voorkomen. Het piepjonge elftal van Liverpool wist in de replay de klus wel te klaren. Na een prima eerste helft had Liverpool in de tweede helft over geluk niet te klagen.

Een op het oog geldig doelpunt van Shaun Walley van Shrewsbury werd afgekeurd door de VAR. Niet hij, maar een medespeler zou buitenspel hebben gedaan. Voor het enige doelpunt mocht Liverpool de onfortuinlijke Ro-Shaun Williams danken. Hij wilde een lange, hoge pass onderscheppen. Die poging mislukte faliekant: hij kopte de bal over zijn eigen doelman heen en velde daarmee het vonnis over zijn eigen ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen