Van Bommel: "Ik wilde Robben en Ribéry naar Eindhoven halen"

4 februari 2020, 19:11   Bijgewerkt: 4 februari 2020, 23:01

Mark van Bommel wilde afgelopen als trainer van PSV Arjen Robben en Franck Ribéry aantrekken. Dat vertelt de nu clubloze coach in een interview met BILD. Van Bommel speelde in het verleden met de twee samen bij Bayern München. Echter besloot Robben te stoppen en koos Ribéry voor Fiorentina.

"Ja, ik wilde Robben en Ribéry naar Eindhoven halen. Twee van zulke ervaren wereldsterren hadden mijn jonge team goed gedaan", erkent Van Bommel. Nog tijdens zijn PSV-periode werd Van Bommel zelf genoemd bij Bayern München als opvolger van Niko Kovac. "Een leuk compliment. Blijkbaar hadden ze opgemerkt dat ik een bepaald idee had over hoe PSV te laten voetballen."

Van Bommel zegt voor aanvallend voetbal te staan. "Ik wil domineren op de helft van de tegenstander. Als je daar de bal verliest en 'm vervolgens herovert, staat de tegenstander niet goed en heb je zelf een kans. Pep Guardiola heeft dat bij zijn teams geperfectioneerd."

Het zou maar zo kunnen dat Van Bommel later in zijn trainerscarrière in de Duitse competitie aan de slag gaat. "De Bundesliga heeft mij altijd zeer aangesproken: als trainer, speler en als kind. Ik herinner mij nog dat ik als kleine jongen op zaterdagmiddag naar huis rende om vanaf 18.05 Sportschau te kunnen kijken en daarna de Bundesliga."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen