Hyballa ambitieus met NAC: "Binnen anderhalf jaar promoveren"

4 februari 2020, 16:01

Peter Hyballa is ambitieus met NAC Breda. De oefenmeester werd maandag officieel aangesteld en stond een dag later voor het eerst op het trainingsveld, maar is – zoals we hem kennen – wel uitgeproken. "Ik wil binnen anderhalf jaar promoveren, anders ben ik weg", laat hij uit aan duidelijkheid niet te wensen over.

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports na de eerste training. "Het liefst promoveer ik natuurlijk al in mei 2020, maar de achterstand met tien punten is fors. We kunnen niets anders doen dan knallen", stelt Hyballa, die een duidelijk verbeterpunt ziet bij NAC. "We moeten meer diepte in het spel zoeken. Het is nog te veel tiki-taka-voetbal, te veel zaalvoetbal. Zeventig procent balbezit hebben is leuk, maar het gaat om scoren en de drie punten."

Lees ookHyballa krijgt herkansing in Nederland: "NAC prachtige volksclub" 

De vorige keer dat Hyballa werkzaam was in Nederland, werd hij ondanks een goede start ontslagen bij NEC. Wat heeft de coach geleerd van zijn periode in Nijmegen? "In Nederland heb je meer ja-maar-zeggers, je moet meer uitleggen waarom je iets doet. Daarom probeer ik de spelers bij NAC nog meer mee te nemen in wat ik doe", stelt de Duitser, die niet veranderd is sindsdien. "Ik ben wie ik ben. Emotioneel, maar alles met een plan. Als ik over vijftien jaar bij Chelsea zit, ben ik nog zo." 

Wel duurde de aanstelling van Hyballa uiteindelijk erg lang: al begin januari gingen er geruchten over zijn komst. "Eerst liet NAC Breda het twee weken wachten, toen ik een weekje. Bovendien stond ik op non-actief", aldus Hyballa en dus moest hij ook met zijn oude club DAC 1904 om tafel over de afwikkeling van zijn contract. Dat lukte, waarna hij aan het werk ging in Breda. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen