'De Jong onder vuur bij Roda JC vanwege gedrag en de resultaten'

'De Jong onder vuur bij Roda JC vanwege gedrag en de resultaten'

4 februari 2020 – Jean-Paul de Jong staat onder druk als trainer van Roda JC. De oefenmeester moet het niet alleen ontgelden vanwege de slechte prestaties van de Kerkraders, die inmiddels zijn afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eerste Divisie. Ook heerst er binnen de club veel onvrede over het gedrag van de oefenmeester.Dat schrijft Voetbal International althans. Sportief gaat het met Roda JC – na een aardige periode eind vorig kalenderjaar – dramatisch: al twaalf duels werd er op rij niet gewonnen. De laatste zege dateert van 25 oktober, toen NAC Breda in eigen huis werd verslagen (4-2). In de tussentijd werd er zes keer verloren, gelijkgespeeld tegen laagvliegers FC Dordrecht en TOP Oss en in de derby met MVV werd ternauwernood een gelijkspel afgedwongen.

Daarnaast heeft De Jong diverse medewerkers van Roda JC tegen zich in het harnas gejaagd, vanwege zijn gedrag. Ook zou hij niet meer goed liggen bij de spelersgroep van de Limburgse club, bij wie hij nog wel steun geniet van Roland Hogenelst, een van de nieuwe aandeelhouders van Roda JC.

Mocht de club van hem af willen, dan is het wel de vraag of ze dat überhaupt kunnen betalen. Hoewel Mauricio Garcia de la Vega hem een contract liet tekenen voor slechts één seizoen – wel met de optie voor nog een jaar – is de begroting van Roda JC recent met pijn en moeite goedgekeurd. Geld om De Jong te ontslaan, als ze dat zouden willen, en een opvolger te vinden, kan er weleens niet zijn.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020

  3. maandag 17 februari 2020