Brobbey hard aangepakt: "Ik kon mijn benen wel breken"

Brobbey hard aangepakt: "Ik kon mijn benen wel breken"

3 februari 2020 – Brian Brobbey maakte maandagavond zijn vijfde doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden voor Jong Ajax. Uit een zelf versierde strafschop was de achttienjarige spits trefzeker tegen Go Ahead Eagles. Brobbey stond negentig minuten op het veld, al had het ook anders kunnen aflopen. Twintig minuten voor tijd werd hij namelijk hard aangepakt door Gino Bosz.Jong Ajax had op De Toekomst weinig te vrezen van Go Ahead Eagles, dat 22 wedstrijden op rij ongeslagen was. "We hadden heel veel de bal en waren ook goed in het combinatiespel. We hebben ze gedomineerd, vind ik", begint Brobbey voor de camera van FOX Sports. "Ik dacht dat het een beetje lastig zou worden, maar vanaf het begin ging het heel goed. Toen we een aantal kansjes kregen, dacht ik: we gaan deze gewoon pakken."

Brobbey mocht na ruim een kwartier aanleggen voor de 2-0. Oog in oog met doelman Hobie Verhulst scoorde hij, nadat mede-aanvaller Danilo Pereira vlak daarvoor ook vanaf de penaltystip had gescoord. "Normaal gesproken staat Danilo op de lijst, maar hij gunde het me. Dat is lief van hem. Het gaat de laatste tijd heel erg goed met scoren, dat klopt."

Halverwege de tweede helft maakte de gefrustreerde Bosz een harde overtreding op de fysiek sterke aanvaller. Dat kostte de Go Ahead-verdediger een rode kaart. "Hij kwam heel erg wild in. Ik kon mijn benen wel breken. Ik zei tegen hem: top gespeeld", zegt hij met een lachje. "Deze tik deed wel pijn, maar ik stond gelijk op."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 mei 2020

  2. dinsdag 26 mei 2020