Go Ahead is ongeslagen status kwijt: "Gigantisch hard afgestraft"

4 februari 2020, 00:08

Hij wist dat het vroeg of laat een keer zou gebeuren, maar de manier waarop Go Ahead Eagles maandagavond voor het eerst sinds eind augustus onderuit ging beviel Jeroen Veldmate allerminst. In Amsterdam verloor de club uit Deventer met liefst 5-1 van Jong Ajax. "Dit was een complete offday", concludeerde de aanvoerder.

Go Ahead had 22 wedstrijden op rij niet verloren, maar gaf op bezoek bij Jong Ajax niet thuis. "We zijn gigantisch hard afgestraft. We stonden totaal niet goed, waren totaal niet met elkaar bezig en gingen volledig in het spelletje van Ajax mee. Dan hebben zij ontzettend goede spelers. Of ze dan A1 of het tweede elftal opstellen maakt niet zoveel uit. Zij deden het fantastisch, wij dramatisch", zei hij tegen RTV Oost.

"Dat wij een keer zouden gaan verliezen wist iedereen wel volgens mij", ging hij verder. "Anders heb je denk ik niet alle 22 wedstrijden van ons gezien. Ajax heeft laten zien waar het bij ons aan schort. IJsselmeervogels, FC Den Bosch en NAC straften dat bijvoorbeeld niet volledig af, maar deze ploeg is daarvoor te goed. Ik sloot mijn ogen er niet voor dat het er een keer aan zat te komen."

Naast de nederlaag zal Go Ahead het ook minstens één wedstrijd moeten stellen zonder Gino Bosz, die voor een harde overtreding op Brian Brobbey een directe rode kaart kreeg. Op dat moment was de wedstrijd al beslist. "Ik had het gevoel dat Gino er klaar mee was. Dat was geen goede reactie van hem, maar dat weet hij zelf ook wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen