Jong Ajax maakt hardhandig einde aan reeks Go Ahead

3 februari 2020, 21:55

Jong Ajax heeft hardhandig een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Go Ahead Eagles. De club uit Deventer had 22 wedstrijden op rij niet verloren, maar ging maandagavond op De Toekomst met liefst 5-1 onderuit. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien spelers. Hekkensluiter FC Dordrecht veroverde in extremis een punt op bezoek bij Jong FC Utrecht (1-1).

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 5-1

Sinds eind augustus (!) had Go Ahead Eagles geen wedstrijd meer verloren, maar het lukte de ploeg van trainer Jack de Gier niet om in Amsterdam de ongeslagen status te behouden. De bezoekers startten dramatisch aan de wedstrijd. Na twaalf minuten mocht Danilo Pereiro vanaf elf meter aanleggen na een overtreding van Gino Bosz op Naci Ünüvar. Hij faalde niet en zette zo de 1-0 op het scorebord.

Niet veel later kreeg Jong Ajax een tweede strafschop na een overtreding van Hobie Verhulst op Brian Brobbey. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot raak. Jong Ajax nam daarna geen gas terug, creëerde meerdere kansen en sloeg via Danilo voor de derde keer toe. De Braziliaan profiteerde van een fout van de debuterende Soufyan Ahannach.

Danilo completeerde tien minuten na rust zijn officieuze hattrick door na een fraaie solo van Ünüvar af te ronden. Ondanks de comfortabele 4-0 voorsprong, pakte Kik Pierie daarna een directe rode kaart. Hij werd weggestuurd nadat hij Martijn Berden een scoringskans ontnam. Ook Go Ahead moest even later met tien man verder: Bosz maakte een harde overtreding op Brobbey en kreeg rood. Met tien tegen tien maakte Go Ahead een eretreffer via Maarten Pouwels, waarna Quinten Timber de eindstand op 5-1 bepaalde.

Jong Ajax passeert door de zege FC Volendam op de ranglijst en staat nu tweede met een achterstand van één punt op koploper SC Cambuur. Go Ahead Eagles blijft steken op de vijfde plaats.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 1-1

FC Dordrecht stevende maandagavond af op de vijftiende nederlaag van het seizoen. Odysseus Velanas zette Jong FC Utrecht na twaalf minuten op voorsprong en hij leek de matchwinnaar te worden. Tot in blessuretijd Thomas Schalekamp met zijn tweede profdoelpunt de 1-1 op het scorebord zette.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen