Utrecht heeft met Warmerdam al zomerse versterking binnen

3 februari 2020, 17:08   Bijgewerkt: 3 februari 2020, 17:15

De winterse transfermarkt is nog maar net gesloten, maar FC Utrecht heeft nu al zijn eerste zomeraanwinst binnen. Django Warmerdam komt aan het einde van het seizoen over van FC Groningen. Bij de Trots van het Noorden beschikt de 24-jarige vleugelverdediger over een aflopend contract.

Utrecht pikt de voormalig jeugdspeler van Ajax transfervrij op bij Groningen. Warmerdam gaat voor drie jaar aan de slag in de Domstad. "Hij heeft specifieke kwaliteiten die perfect passen bij onze manier van spelen. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel wedstrijden op Eredivisie-niveau gespeeld. Er zit bovendien nog veel potentie in Django. We zijn er heel blij mee dat Django voor ons heeft gekozen en dat hij gelooft in onze ambities", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Warmerdam kreeg afgelopen zomer te horen dat hij mocht vertrekken bij Groningen. De linksback bleef echter en komt - net als in de voorgaande seizoenen - deze jaargang veel aan spelen toe. Trainer Danny Buijs maakte deze jaargang al twintig keer gebruik van Warmerdam, waarvan achttien maal als basisspeler. De linkspoot is bezig aan zijn derde seizoen bij Groningen. Daarvoor was hij actief bij Jong Ajax en PEC Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen