Jansen eindelijk terug bij FC Emmen: "Iets gevonden dat aanslaat"

3 februari 2020, 10:10

FC Emmen verloor zaterdag van Feyenoord (3-0), maar voor Anco Jansen was het toch een gedenkwaardig duel. De aanvoerder maakte in De Kuip zijn langverwachte rentree. "Als je met 3-0 verliest, is het moeilijk om lachend van het veld te stappen, maar ik denk dat iedereen wel zal begrijpen dat het in mijn geval wat anders ligt", aldus Jansen, die sinds april slechts één wedstrijd speelde.

Knieproblemen speelden de dertigjarige middenvelder telkens parten. Ook na zijn invalbeurt tegen Vitesse in november. Even overwoog Jansen zelfs te stoppen. "Natuurlijk dacht ik daarover na. Dat is niet gek als je er zolang uit ligt en ook nog wordt teruggeworpen", zegt de routinier tegen het Dagblad van het Noorden. "Maar ik heb besloten er alles aan te doen om weer op het veld te staan. We hebben iets gevonden dat aanslaat. Wat dat precies is, ga ik niet zeggen."

Een basisplaats is nog een stap te ver. Daarom verwacht Jansen niet dat hij zondag tegen FC Twente aan de aftrap verschijnt. "Er werd pas laat besloten dat ik mee zou gaan naar Rotterdam. Bij Lukkien weet je dat als je op de bank zit, er een kans is dat je in mag vallen. Ik ben er natuurlijk nog niet. Ik lag er lang uit en mis wedstrijdritme. Bovendien moet ik conditioneel nog sterker worden. Verwacht dus maar niet dat ik volgende week in de basis sta. Dat hoeft ook helemaal niet. Ik ben al heel blij dat ik weer terug ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen