Ajax en de blessuregevallen: "We trainen niet harder dan normaal"

3 februari 2020, 09:32   Bijgewerkt: 3 februari 2020, 11:53

Ajax speelde zondagmiddag met PSV, al was dat aan de eindstand niet te zien. Toch was er na afloop niet echt de feestvreugde in de Johan Cruijff ArenA, omdat trainer Erik ten Hag drie spelers voortijdig moest wisselen vanwege blessureleed. En de ziekenboeg van Ajax was toch al zo vol. Toch traint Ajax volgens Quincy Promes niet 'te hard' om dat als reden op te geven van alle kwetsuren.  

Dat vertelde de buitenspeler in de mixed zone, waar hij ondanks zijn blessure zijn gezicht liet zien. Na zijn kwetsuur ging de aanvaller douchen en keek de rest van het duel vanaf de bank toe. Maandag (vandaag) op de MRI-scan zal moeten blijken hoe erg de schade daadwerkelijk is. Promes wist in elk geval zeker dat er iets te zien zal zijn. "Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit er zomaar uitga", legde hij uit. Direct bij de actie wist hij dat het mis was en maakte hij het wisselgebaar. "Ik kon niet verder, dat wist ik direct."  

Lees ookScorende Promes baalt van blessure en wacht MRI-scan af 

Redenen

Promes, Ryan Babel, Joël Veltman, Hakim Ziyech, David Neres. Allen staan ze aan de kant met een blessure: is er (op het trainingskamp) dan te hard getraind? "Ik heb in mijn hele loopbaan twee blessures gehad, helaas nu kort na elkaar. Maar we trainen niet harder dan normaal", verzekerde Promes, die bij een laconiek hakje geblesseerd raakte. "Achteraf wel balen, had ik toch geen hakje moeten doen. Maar het voelde goed. Dit is een forse smet op de zege, ja."

Het eiste eind vorig kalenderjaar al zijn tol en ook direct na de winterstop zit de selectie in de lappenmand. Carel Eiting had het bovendien zwaar om het duel vol te maken en ook rechtsback Sergino Dest zat tegen kramp aan, zo vertelde hij. "Want het zijn altijd intense wedstrijden tegen Feyenoord en PSV, je moet negentig minuten heen en weer vliegen", zei de Amerikaanse back. "Ik hoop dat de geblesseerde spelers snel herstellen." 

Herstellen van de ziekenboeg

Ziyech en Blind zijn op de weg terug bij Ajax, de rentree van David Neres lijkt nog even op zich te laten wachten. Voor Promes is het met zijn hamstring wachten op de MRI-scan, Veltman heeft een knieblessure en Babel heeft vermoedelijk een kneuzing overgehouden aan de botsing met Lars Unnerstall. Voor alle drie geldt dat het afwachten is wat er uit de onderzoeken komt, maar de komende duels meer dan serieuze vraagtekens zijn. De rentree van David Neres laat langer op zich wachten en op Zakaria Labyad wordt niet meer gerekend.  

Met FC Utrecht- en Vitesse-uit (beker) in het vooruitzicht, wachten zware duels voor Ajax. Vervolgens treffen de Amsterdammers RKC Waalwijk, maar dan is het midweekse schema voor Ajax alweer in volle gang met de Europa League in het vooruitzicht. Dan zal Ten Hag een bredere selectie nodig hebben: het is te hopen voor de coach dat het herstel van zijn belangrijkste spelers snel zal gaan. Volgens hem zijn het allemaal 'andere blessures', waardoor hij in elk geval niets zal veranderen aan de belasting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen