'QPR-eigenaar heeft interesse in overname FC Den Bosch'

3 februari 2020, 07:43

FC Den Bosch krijgt mogelijk wederom een nieuwe eigenaar: nadat eerder Kakhi Jordania een poging waagde – wat overigens door inmenging van de KNVB niet doorging – om de club over te nemen, heeft nu de Tune Group belangstelling voor een deel van de aandelen. Zij zijn momenteel ook eigenaar van de Engelse voetbalclub Queens Park Rangers.

Dat schrijft het Brabants Dagblad althans. Hoewel FC Den Bosch de interesse van het concern nog niet wil bevestigen, is het wel zo dat de club al langer bezig is om alsnog een partner te vinden. Jordania wilde de club overnemen en investeerde zelfs al fors, maar uiteindelijk vond de KNVB het risico te groot, omdat men de herkomst van het geld niet kon traceren. Daardoor had de Eerste Divisie-club grote problemen om de begroting in orde te krijgen. 

Lees ookDoor gebrek aan tijd heeft Den Bosch eerst geen nieuwe eigenaar

"Onderhandelingen, niet zeggende dat die nu plaatsvinden, gaan over het algemeen in vertrouwelijkheid", wilde woordvoerster Ester Bal het niet bevestigen tegenover de ochtendkrant. "Ik kan wel zeggen dat we op zoek blijven naar nieuwe opportuniteiten en dat er oriënterende gesprekken lopen met verschillende potentiële partijen. Maar geen van die gesprekken heeft op dit moment het stadium concreet."

Tune Group is een entertainmentbedrijf, opgericht door de vermogende Maleisische ondernemers Tony Fernandes en Kamarudin Meranun. Bij QPR heeft het meer dan de helft van de aandelen: hoe een eventuele verdeling in Den Bosch zou worden, is niet bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen