Gisteren gemist: Ajax verslaat PSV en droomdebuut Bergwijn

3 februari 2020, 00:30   Bijgewerkt: 2 februari 2020, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 2 februari.

PSV incasseert nieuwe tik van zeer gehavend en ineffectief Ajax

PSV heeft zondagmiddag van Ajax een volgende tik te verwerken gekregen in het toch al zo treurige seizoen. De Eindhovenaren werden in Amsterdam van het kasje naar de muur gespeeld door de koploper van de Eredivisie, dat zichzelf keer op keer vergat te belonen en zelfs hulp van Lars Unnerstall nodig had om te scoren (1-0). Quincy Promes werd matchwinner, maar hij viel net als Joël Veltman en Ryan Babel geblesseerd uit. Daardoor was er voor de jarige Erik ten Hag ondanks de zege genoeg reden tot zorgen.

Bergwijn met prachtgoal in topper direct goud waard

Steven Bergwijn heeft direct van zich doen spreken in de Premier League. De 22-jarige buitenspeler kreeg zondag van José Mourinho direct de kans in de basis bij Tottenham Hotspur en betaalde het vertrouwen direct terug. Hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363055/video-bergwijn-beleeft-droomdebuut-met-goal-tegen-man-city/,_blank,pegelde in de tweede helft op prachtige wijze de 1-0 tegen de touwen] in de kraker tegen Manchester City die uiteindelijk met 2-0 gewonnen werd.

Tandem Messi-Fati bezorgt Barcelona drie belangrijke punten

FC Barcelona heeft zondagavond een relatief eenvoudige thuisoverwinning geboekt op Levante. De ploeg speelde wederom niet groots, maar door twee assist van Lionel Messi op de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363067/video-messi-levert-piekfijne-assist-fati-rondt-koelbloedig-af/,_blank,goals] van toptalent Ansu Fati was de wedstrijd al voor rust zo goed als beslist. In de extra tijd van de tweede helft maakte Levante nog een eretreffer, maar verder dan dat kwam het niet: 2-1.

Inter maakt dankzij dubbelslag Lukaku einde aan slechte reeks

Na drie remises op rij is Inter er zondagavond weer in geslaagd de volle buit te pakken in de Serie A. Op bezoek bij het Udinese van Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar en Hidde ter Avest was de ploeg van Stefan de Vrij met 0-2 te sterk. Romelu Lukaku verzorgde beide doelpunten.

Ten Hag ziet geen link tussen vele blessures en trainingen

Erik ten Hag ziet geen verband tussen de vele blessures en de trainingsarbeid bij Ajax. In de topper tegen PSV vielen er liefst drie spelers geblesseerd uit bij de Amsterdammers: Joël Veltman, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363058/promes-baalt-van-blessure-en-wacht-scan-af-voelde-het-gelijk/,_blank,Quincy Promes] en Ryan Babel. Tel daarbij op dat ook Hakim Ziyech, David Neres en Zakaria Labyad door blessureleed uit de roulatie zijn en er kan gesproken worden over een heuse blessuregolf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen