Tandem Messi-Fati bezorgt FC Barcelona drie belangrijke punten

2 februari 2020, 23:02   Bijgewerkt: 2 februari 2020, 23:22

FC Barcelona heeft zondagavond een relatief eenvoudige thuisoverwinning geboekt op Levante. De ploeg speelde wederom niet groots, maar door twee assists van Lionel Messi op de goals van toptalent Ansu Fati was de wedstrijd al voor rust zo goed als beslist. In de extra tijd van de tweede helft maakte Levante nog een eretreffer, maar verder dan dat kwam het niet: 2-1. 

Waar Quique Setién in zijn eerste weken als trainer van FC Barcelona moeite had om te overtuigen, was daar deze week geen sprake van. Donderdag wist de ploeg al met 5-0 te winnen van Leganés en zondagavond had het ook weinig moeite met Levante. In de eerste helft creëerde het direct veel kansen, maar de pogingen van Messi en Antoine Griezmann misten precisie.

Na een half uur was daar dan de openingstreffer en die kwam op schitterende wijze tot stand. Messi kreeg de bal op de middenlijn en zag Fati in de diepte vertrekken. Hij gaf een magistrale pass op maat, waarna het jonge talent koelbloedig afrondde: 1-0. Amper een minuut later was het opnieuw de combinatie Messi-Fati die goud waard was. De Argentijn maakte een individuele actie op de rand van de zestien, zette Fati aan het werk en die schoot in de korte hoek knap zijn tweede treffer tegen de touwen. Nog voor de rust schoot de sterk spelende Nelson Semedo nog tegen de lat en miste Griezmann andermaal een levensgrote kans.

In de tweede helft was de wedstrijd al lang en breed gespeeld en schakelde Barça een versnelling terug. Levante kreeg wat kansen op de aansluitingstreffer, maar mede door sterk keeperswerk van Marc-André Ter Stegen bleef het bij 2-0. Messi was na twee assists in de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar een goal in de tweede helft. Hij kreeg drie goede kansen, maar telkens was daar de doelman van Levante die een antwoord had. In de extra tijd van de wedstrijd was daar toch nog een treffer voor de bezoekers. Uit een afgeslagen corner schoot Ruben Rochina raak, waar Ter Stegen er zeker niet goed uit zag: 2-1. De goal kwam te laat om er nog een spannende slotfase van te maken, waardoor Barça 'gewoon' drie punten mocht bijschrijven.

Barcelona verkleint het gat met koploper Real Madrid nu weer tot drie punten. Aankomende donderdag speelt het voor de Copa del Rey uit bij Athletic Bilbao. Volgende week zondag speelt het voor de competitie tegen middenmoter Real Betis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen