Heerenveen niet in paniek: "Niet zo dat ze de kantjes eraf lopen"

Heerenveen niet in paniek: "Niet zo dat ze de kantjes eraf lopen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 februari 2020 – 2020 is vooralsnog niet het jaar van sc Heerenveen. Tegen Fortuna Sittard leed de Friese formatie zondag zijn derde nederlaag in drie competitiewedstrijden. Tussendoor schakelde Heerenveen wel Willem II uit in de KNVB Beker. Ondanks de mindere reeks, raakt trainer Johnny Jansen niet in paniek.

Op bezoek bij Fortuna Sittard kwam Heerenveen al na een paar minuten op voorsprong door een doelpunt van Mitchell van Bergen. Door goals van Felix Passlack en Sven Botman (eigen doelpunt) gingen de Friezen met 2-1 onderuit. "Soms is voetballen niet alleen maar leuk", concludeert Jansen in gesprek met Omrop Fryslân. "Soms moet je ook de mouwen opstropen. Dan is het knokken en strijden. Dan moet je niet denken: 'Het komt wel goed'. Maar het is niet zo dat ze de kantjes eraf lopen."

Heerenveen verloor in het nieuwe jaar ook van Feyenoord (3-1) en AZ (1-2). Door de nederlagen is de ploeg van Jansen afgezakt naar de naar de negende plaats en de aansluiting met de subtop enigszins verloren. "Laten we eerlijk zijn: voor de winter hebben we iets heel moois neergezet. Het kan niet zo zijn dat dat binnen een maand weg is. We moeten niet in de war raken, dat is nergens voor nodig", besluit de coach.

Reacties

gerelateerd