Van de Beek zat er aardig doorheen: "Ik kreeg op het laatst kramp"

2 februari 2020, 23:18

Net als zijn teamgenoten legde Donny van de Beek tegen PSV veel energie in zijn spel. Dat eiste aan het einde van de wedstrijd zijn tol. Ajax begon steeds minder goed te spelen, gooide de wedstrijd niet in het slot en moest uiteindelijk en sleepte zonder echt in de problemen te komen de 1-0 over de streep.

"Aan het einde van de tweede helft zaten we er wel doorheen", erkent Van de Beek bij FOX Sports. "Ik vond dat er in de eerste helft goede momenten bij zaten, vergeleken met de laatste wedstrijden. Als we de kansen beter afmaakten, dan was 2-0 of 3-0 niet gek geweest. We winnen 'm gewoon, dus dat is prima."

Bij het enige doelpunt van de wedstrijd vervulde Van de Beek een belangrijke rol. Hij pikte de bal op na een verkeerde uittrap van Lars Unnerstall, dribbelde naar voren en kreeg met enig fortuin de bal bij Quincy Promes. "Ik weet dat de keeper van PSV een heel goede lijnkeeper is, maar met de bal aan de voet wel wat problemen heeft. Daarna speel ik Hendrix uit, dribbel ik in en wacht tot de verdediger moet kiezen. Uiteindelijk maakt Quincy 'm af."

Waar Ajax in de eerste helft imponeerde, werden de Amsterdammers na rust niet vaak gevaarlijk. "De tweede helft was minder, al kregen we ook een aantal mogelijkheden om een tweede treffer te maken. Als je die maakt, dan maak je er nog meer. Wat maakt het uit, we hebben gewonnen. Het geeft een stukje zelfvertrouwen en we kunnen hierop verder bouwen."

Blessures

Tegen PSV vielen Joël Veltman, Ryan Babel en Promes uit. Volgens Erik ten Hag is er geen verband tussen de blessuregolf en de trainingsarbeid. "We hebben een goede trainingsweek gehad. Misschien moet je dan juist wel fitter zijn. Ik weet niet waar het aan ligt. We trainen harder dan doorgaans omdat we nu maar één training in de week hebben. Dan moet je wat meer doen", reageert hij. "Ik kreeg op het laatst ook wel kramp moet eerlijk zeggen. Dat voelde ik de laatste twintig minuten komen. Ik heb veel gelopen, dus dat kan gebeuren. Dat hebben de meeste jongens wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen