Ten Hag ziet geen link tussen vele blessures en trainingen

Ten Hag ziet geen link tussen vele blessures en trainingen

2 februari 2020 – Erik ten Hag ziet geen verband tussen de vele blessures en de trainingsarbeid bij Ajax. In de topper tegen PSV vielen er liefst drie spelers geblesseerd uit bij de Amsterdammers: Joël Veltman, Quincy Promes en Ryan Babel. Tel daarbij op dat ook Hakim Ziyech, David Neres en Zakaria Labyad door blessureleed uit de roulatie zijn en er kan gesproken worden over een heuse blessuregolf.Na de wedstrijd wordt Erik ten Hag voor de camera van FOX Sports gevraagd of Ajax wellicht te hard traint. "Nee, want ik kan nooit trainen", reageert de coach. "Het hele seizoen hebben we om de drie dagen gespeeld. Er is geen sprake van training met deze jongens. Alleen in die laatste week in de winterstop hebben we een aantal trainingssessies kunnen doen. Ik heb zeker niet het gevoel dat we te veel gas hebben gegeven. De blessures komen daar niet uit voort."

Ten Hag geeft aan dat van de drie uitgevallen spelers slechts één een spierblessure heeft opgelopen: Promes. "Babel heeft een kneuzing, hij kwam in botsing met Unnerstall. Veltman? Daar kan ik op dit moment niets over zeggen. Dat zullen we morgen moet afwachten. Dan kunnen we een goede diagnose stellen", aldus de coach. Veltman viel uit met knieklachten.

Lees ook: Scorende Promes baalt van blessure en wacht MRI-scan af

Met de 1-0 zege op PSV is Ten Hag blij. "Ik ben uitermate tevreden met deze overwinning, vooral de manier waarop. Ik heb een ploeg gezien die een ongelooflijke vechtlust aan de dag heeft gelegd. Dat hebben we deze week ook geëist, want dat was vorige week absoluut niet het geval. De eerste helft hebben we denk ik heel goed gevoetbald."

Ajax kwam na rust minder voor de dag dan het eerste bedrijf, vindt ook Ten Hag. "Het was helder dat de lucht eruit ging. We hebben met veel energie gespeeld en heel hoog druk gezet. We hebben veel jonge spelers en hebben een aantal keer noodgedwongen moeten wisselen. Dan zie je dat de lucht eruit loopt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020