Faber: "Speelden heel verkrampt, terwijl ik op training anders zie"

2 februari 2020, 19:58

Ernest Faber wacht in 2020 nog altijd op zijn eerste zege met PSV. De ploeg ging zondagmiddag ten onder tegen Ajax en maakte daarbij vooral in de eerste helft een zeer matige indruk. "We waren niet comfortabel aan de bal, terwijl dat op training heel anders", sprak Faber na afloop.

Het mocht doelman Lars Unnerstall danken dat de schade bij rust niet groter was dan 1-0. "We waren niet comfortabel aan de bal en speelden heel verkrampt", zei de trainer tegenover FOX Sports. "Wij hebben heel veel moeite om de juiste keuzes te maken in de opbouw. Voetballend was het zeer moeizaam. Op trainingen zie ik ander gedrag, dan loopt het wel. We moeten gewoon elkaars kwaliteiten kennen en benutten. Eenvoudig en simpel spelen."

In de tweede helft speelde PSV iets beter, maar maakte het weinig aanspraak op de gelijkmaker. "In de tweede helft ging het beter. De ballen werden voorin vast gehouden en dan kan je beter aansluiten. We hadden toen meer een aanspeelpunt." De trainer blijft ondanks de slechte resultaten strijdbaar. "Het is niet dat we niet kunnen, maar we moeten het wel langer volhouden. Ik word er niet moedeloos van, maar we moeten wel kritisch blijven. Het is geen moeilijk verhaal: de resultaten zijn slecht en we moeten gewoon verantwoordelijkheid nemen. Komende weken moeten we kwaliteit laten zien. Het gaat goed komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen