Bergwijn met prachtgoal in topper direct goud waard

2 februari 2020, 19:29   Bijgewerkt: 2 februari 2020, 20:39

Steven Bergwijn heeft direct van zich doen spreken in de Premier League. De 22-jarige buitenspeler kreeg zondag van José Mourinho direct de kans in de basis bij Tottenham Hotspur en betaalde het vertrouwen direct terug. Hij pegelde in de tweede helft op prachtige wijze de 1-0 tegen de touwen in de kraker tegen Manchester City die uiteindelijk met 2-0 gewonnen werd.

Bergwijn kreeg direct de kans in de basis en kon zich in de eerste helft niet echte profileren. De aanvaller had wel enkele prima acties in huis, maar zag dat Manchester City de bovenliggende partij was. City kreeg ook dé kans om de score te openen, nadat er een overtreding op Sergio Agüero was gemaakt. Die overtreding werd pas na ingrijpen van de VAR toegekend. Ilkay Gündogan nam plaats achter de bal, maar zag Hugo Lloris redding brengen. De Fransman haalde vervolgens wel Raheem Sterling neer bij de rebound, maar een nieuwe penalty zat er niet in voor Manchester City.

Drie minuten later kon Bergwijn de overtalsituatie direct tot wasdom brengen. De debutant nam de bal aan op de borst en schoot heerlijk hard raak in de verre hoek. Aan de reactie van de Nederlander was te zien dat hij zelf ook niet besefte wat er allemaal gebeurde. Kort daarna was de gevierde man echter uitgeteld. Na een sprint schoot de kramp erin, waardoor Mourinho hem moest wisselen voor Erik Lamela. Bergwijn strompelde naar de kant en kreeg luid applaus van de fans.

Kort daarna, in de 71ste minuut, werd het duel beslist. Heung-Min Son schoot knap raak met een schuiver in de korte hoek. De bal werd nog wel aangeraakt door Fernandinho en was daardoor onthoudbaar voor Ederson. Met tien man en een 2-0 achterstand kreeg Manchester City nog voldoende kansen om te scoren, maar steeds ging er iets mis in de afronding: 2-0. Dat het team van Pep Guardiola niet tot scoren kwam, was een klein wonder. Daardoor klimt Tottenham naar plaats vijf in de Premier League en kan Liverpool de champagne echt koud gaan zetten. De koploper heeft nu 22 punten voorsprong en kan het eremetaal al ruiken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen