Dolberg heeft het te pakken en legt Lyon over de knie

2 februari 2020, 17:15

In dienst van Ajax was Kasper Dolberg al eens de plaag van Olympique Lyon en ook als speler van OGC Nice heeft hij de club van Memphis Depay en Kenny Tete pijn gedaan. De 22-jarige Deen scoorde twee keer en had een groot aandeel in de 2-1 zege.

Dolberg is in dienst van Nice bezig om zijn naam te vestigen in de Ligue 1. Voor vandaag scoorde de spits al vijf keer in de Ligue 1 en vandaag voerde hij dat aantal op naar zeven goals. Bij Lyon, waar Tete in de tweede helft in het veld kwam, kreeg Fernando Marcal al na 22 minuten rood. Hij hielp Nice daarmee in het zadel. Die ploeg kwam via Dolberg na een halfuur op voorsprong, maar trok de goede lijn niet door. Het zorgde voor de gelijkmaker van Karl-Toko Ekambi in de 45ste minuut.

Toen Nice-speler Adam Ouas kort voor de pauze zijn tweede gele kaart kreeg, stond beide ploegen met tien man. Het zorgde voor een gelijkopgaande tweede helft, waarin Dolberg goud waard bleek. De Deen bepaalde de eindstand in de 63ste minuut op 2-1. Nice staat achtste in de Ligue 1, terwijl Lyon de zesde positie in handen heeft.