Serie A: Adekanye scoort voor winnend Lazio, Atalanta morst

2 februari 2020, 17:05

Lazio Roma heeft opnieuw gewonnen in de top van de Serie A. In de thuiswedstrijd tegen SPAL had het geen enkele moeite met de bezoekers en werd het uiteindelijk 5-1. Nederlander Bobby Adekanye scoorde in de tweede helft zijn eerste doelpunt in het shirt van de Romeinen. Atalanta Bergamo kwam op eigen veld tegen Genoa niet verder dan 2-2, terwijl Milan in het eigen San Siro ook remiseerde (1-1). 

Lazio - SPAL 5-1

Lazio was voorafgaand aan deze wedstrijd al veertien duels ongeslagen. De ploeg van Simone Inzaghi verloor voor de laatste keer op 25 september vorig jaar en is samen met Juventus en Internazionale verwikkeld in een spannende strijd om de Scudetto. In de eerste helft liet Lazio maar weer eens zien waarom het als een serieuze titelkandidaat gezien moet worden. Na 38 minuten spelen stond het namelijk al 4-0.

Topscorer Ciro Immobile was goed voor twee goals, terwijl zijn aanvalspartner Felipe Caicedo ook tweemaal het net wist te vinden. Hierdoor was de wedstrijd al voor rust beslist. In de tweede helft was daar na een klein kwartier spelen een mooi moment voor Nederlander Bobby Adekanye. Het 20-jarige talent afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax scoorde de 5-0. Simone Missiroli maakte twintig minuten voor tijd nog de eretreffer voor SPAL, waarmee hij de einstand op 5-1 bepaalde.

Atalanta Bergamo - Genoa 2-2

AC Milan - Hellas Verona 1-1

AC Milan begon de wedstrijd slecht en stond na een dikke tien minuten op achterstand. Marco Faraoni zette de gasten uit Verona verrassend op voorsprong, maar nog voor het half uur kwam Milan langszij door een treffer van Hakan Calhanoglu: 1-1.

Na de rust had Milan de overhand en speelde het zelfs ruim twintig minuten met een man meer, nadat Sofyan Amrabat een directe rode kaart kreeg. De middenvelder die afgelopen week zijn transfer maar Fiorentina in orde maakte, kreeg de direct rode kaart na een harde charge op Samuel Castillejo. Milan kon ondanks het veldoverwicht geen winnende treffer afdwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen