Pover Arsenal speelt bij Burnley voor vierde keer op rij gelijk

2 februari 2020, 17:10

Arsenal heeft zondag in de Premier League voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. Het mocht daarmee niet eens klagen, aangezien thuisploeg Burnley de betere ploeg was en het verdiende om te winnen. Toch eindigde het in 0-0.

Arsenal begon met de van een schorsing teruggekeerde Pierre-Emerick Aubameyang aardig aan de wedstrijd, maar zakte na de eerste tien minuten ver weg. Al snel nam Burnley het heft in handen en gaf het dat eigenlijk niet meer weg. Burnley goede ouderwets de beuk erin en creëerde met het powervoetbal genoeg kansen, maar steeds ging er iets mis in de afronding.

Dat gebeurde bijvoorbeeld ook in de 78ste minuut. De bal werd voorgegeven en kwam voor de voeten van Jay Rodriguez die de bal zo binnen kon tikken. De aanvaller schoot hard in en zag de inzet via de onderkant van de lat op de doellijn uit de doelmond spatten. Dichter bij een goal kwam Burnley en ook Arsenal niet, waardoor er afgefloten werd bij een 0-0 stand. Beide teams hebben evenveel punten (31) en bivakkeren in de middenmoot.

Voor Arsenal is dat uiteraard teleurstellend. De ploeg van Mikel Arteta, die het team ook niet echt aan de praat krijgt, speelde dit Premier League-seizoen al dertien keer gelijk.