Ronaldo en De Ligt helpen Juventus aan simpele zege

2 februari 2020, 14:36   Bijgewerkt: 2 februari 2020, 15:45

Cristiano Ronaldo is voor de negende competitiewedstrijd op rij tot scoren gekomen voor Juventus. De Portugese ster is helemaal terug in goede vorm en hielp Juventus zondag met twee rake strafschoppen langs Fiorentina. In de slotfase was ook Matthijs de Ligt doeltreffend: 3-0. Juventus heeft zich zodoende goed hersteld van het verlies bij Napoli van vorige week.

Met de Nederlander in de basis zat het niet tegen voor Juventus. Beide penalty's werden namelijk vrij makkelijk gegeven door de scheidsrechter. De eerste penalty werd kort voor de pauze toegekend nadat een schot van Miralem Pjanic tegen een arm van een Fiorentina-speler vloog. Het buitenkansje werd benut door Ronaldo, die in de tweede helft ook de man was die aantrad voor de tweede strafschop. Die werd in de 77ste minuut gegeven nadat Rodrigo Bentancur werd neergelegd na een dribbel. Ook die penalty was een goedkope.

En ook die strafschop werd verzilverd door Ronaldo, die daarmee de wedstrijd besliste. Hij scoorde al zijn 19e goal van het Serie A-seizoen en heeft nu 14 van de laatste 20 Juventus-doelpunten voor zijn rekening genomen. Bovendien staat de Portugees nu op vijftig goals in Italiaanse dienst. In de slotfase was ook Matthijs de Ligt nog trefzeker. De Nederlander kopte in blessuretijd geheel vrijstaand raak na een corner van Paulo Dybala: 3-0. Het betekende zijn tweede goal in Italiaanse dienst en een fraaie toegift voor zijn goede spel.

Door de overwinning op Fiorentina, dat veertiende staat, slaat Juventus een gat van zes punten met Internazionale. Het team van Antonio Conte komt vanavond nog wel in actie tegen Udinese en kan dus op drie punten komen.