Sociedad verliest bij Leganes en haakt verder af in La Liga

2 februari 2020, 13:55

De La Liga-ontmoeting tussen Leganes en Real Sociedad is zondag een klein Eredivisie-feestje geworden. De saaie competitiewedstrijd eindigde in 2-1, mede door goals van oud-Eredivisie-spelers Alexander Isak en Kenneth Omeruo.

Real Sociedad kende een zeer sterke eerste seizoenshelft, maar is inmiddels wat weggezakt in het klassement. De nummer zeven van de lijst kwam door een vroege goal van Alexander Isak nog wel op voorsprong, maar de goal van de voormalig speler van Willem II was niet genoeg. Dat kwam omdat Kenneth Omeruo, oud-ADO Den Haag, kort na de pauze de gelijkmaker produceerde. Sociedad creëerde simpelweg te weinig om aanspraak te maken op de zege. Ook Martin Ødegaard, die twintig minuten voor tijd in het veld kwam, kon het tij niet keren. Sterker nog, de thuisploeg kwam in de laatste minuten nog langszij. Oscar maakte de winnende treffer: 2-1.

Daardoor heeft Sociedad nu in drie van de laatste vier competitieduels punten verspeeld. Leganes staat achttiende, maar is wel bezig met het sprokkelen van punten. Vorige week speelde het al gelijk tegen Atlético Madrid, al ging het midweeks nog wel hard onderuit tegen FC Barcelona in het bekertoernooi. Door de overwinning heeft het de negentiende plaats overgedragen aan Celta de Vigo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen