'Eiting in plaats van Siem de Jong, Ten Hag dubt over spitspositie'

'Eiting in plaats van Siem de Jong, Ten Hag dubt over spitspositie'

2 februari 2020 – Siem de Jong raakt tegen PSV zijn basisplaats bij Ajax alweer kwijt. Vermoedelijk kiest Erik ten Hag voor Donny van de Beek of Quincy Promes op 'tien'. Daarnaast wordt de invulling van de spitspositie interessant. Lassina Traoré en Ryan Babel zijn serieuze opties.Het plan van Ten Hag om De Jong de geblesseerde Hakim Ziyech te vervangen mislukte faliekant in Groningen. De kans is groot dat hij dan ook uit het elftal verdwijnt. Eén van de gehoorde opties is Promes op 'tien' zetten. Maar De Telegraaf denkt dat Van de Beek naar die positie verhuist. Dat maakt op het middenveld een plekje vrij voor Carel Eiting, die vorige week goed inviel.

De ochtendkrant vermoedt ook dat Babel zondagmiddag in de spits speelt. Dit wordt de Oranje-variant genoemd. Het zorgt in elk geval voor een meer beweeglijke aanval met Dusan Tadic op rechts en Promes vanaf de linkerkant. Ten Hag twijfelt of hij Traoré in de spits wil laten starten. Tadic blijft ook een optie voor de spits positie.

Vermoedelijke opstelling volgens De Telegraaf: Onana; Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Tadic, Babel, Promes

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020