Gisteren gemist: Feyenoord dendert door, Twente en PEC winnen

2 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 1 februari.

Droomstart voor Özyakup leidt simpele overwinning Feyenoord in

Feyenoord heeft zaterdagavond de volle buit overgehouden aan de thuiswedstrijd FC Emmen. De Rotterdammers kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Oguzhan Özyakup. Binnen twee minuten opende de debutant de score. De verwachte doelpuntregen bleef echter uit, maar Feyenoord won uiteindelijk met 3-0 en boekte zo zijn vijfde competitiezege op rij.

FC Twente pakt in matig duel drie belangrijk punten

FC Twente heeft zaterdagavond erg belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent Sparta Rotterdam. In een erg matige wedstrijd wist de ploeg uit Enschede de volle buit te pakken door goals van Peet Bijen en Noa Lang. Met deze 2-0 overwinning weet FC Twente weer wat afstand te nemen van de onderste plaatsen.

PEC Zwolle heeft aan één goal genoeg voor belangrijke zege

PEC Zwolle heeft zaterdagavond FC Groningen in eigen huis met 1-0 weten te verslaan. In een wedstrijd waarin beide ploegen weinig creatieve input hadden, kwam de thuisploeg net voor het einde van de eerste helft op voorsprong via een kopbal van Yuta Nakayama. In de tweede helft was het enkel Groningen dat voetbalde, maar de ploeg van Danny Buijs miste een aanspeelpunt voorin en kwam nauwelijks tot kansen. PEC had de voorsprong zelfs nog kunnen vergroten, maar was in de counter zeer onnauwkeurig.

Leipzig is koppositie kwijt aan Bayern na remise tegen BMG

RB Leipzig is niet langer de koploper van de Bundesliga. Voor eigen publiek sleepte de ploeg van trainer Julian Nagelsmann zaterdagavond in de topper tegen Borussia Mönchengladbach een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Vlak voor tijd bezorgde Christopher Nkunku de thuisploeg een zwaarbevochten punt. Desondanks is Leipzig de koppositie in de Duitse competitie kwijtgeraakt aan Bayern München.

Benzema matchwinnaar in weinig verheffende stadsderby

Real Madrid heeft zaterdagmiddag in een niet al te verheffende Madrileense derby stadsgenoot Atlético Madrid met 1-0 verslagen. De topwedstrijd leverde slechts één doelpunt op. Karim Benzema maakte tien minuten na rust de enige treffer van de wedstrijd. Door de zege staat Real Madrid zes punten los van belangrijkste concurrent FC Barcelona.

Advocaat: "Laten we niet steeds te zeggen dat het alleen geluk is"

Sinds de komst van Dick Advocaat heeft Feyenoord geen enkele keer meer verloren. De Rotterdammers bleven zaterdag voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen door FC Emmen met 3-0 te verslaan. Een ijzersterke reeks, al wordt ook vaak beweerd dat Feyenoord veel geluk heeft gehad.