Valencia klimt zonder Cillessen naar Champions League-plek

1 februari 2020, 23:13

Valencia heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Los Che rekenden op eigen terrein af met Celta de Vigo (1-0) en klommen zo naar de vierde plaats in de Primera División. Jasper Cillessen, al enige tijd uit de roulatie, ontbrak bij Valencia.

Daardoor stond Jaume Doménech weer onder de lat bij Valencia. Hij was midweeks de held van Valencia door in de penaltyserie van het bekerduel met Cultural Leonesa twee strafschoppen te keren. Tegen Celta de Vigo hield de keeper voor de vierde keer - inclusief twee bekerwedstrijden tegen op papier veel mindere tegenstanders - de nul.

Daardoor had Valencia aan slechts één doelpunt genoeg om de wedstrijd te winnen. Die goal viel een kwartier voor tijd. Rodrigo Moreno kopte in het strafschopgebied de bal terug richting Carlos Soler, die beheerst de bal achter Celta-keeper Rubén Blanco schoof.

Door de zege staat Valencia met één punt voorsprong op Getafe en Atlético Madrid vierde in de Spaanse competitie. Getafe heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen