FC Twente pakt in matig duel drie belangrijk punten

FC Twente pakt in matig duel drie belangrijk punten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 februari 2020 – FC Twente heeft zaterdagavond erg belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent Sparta Rotterdam. In een erg matige wedstrijd wist de ploeg uit Enschede de volle buit te pakken door goals van Peet Bijen en Noa Lang. Met deze 2-0 overwinning weet FC Twente weer wat afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Bij Twente ontbrak voor de derde keer op rij Wout Brama.  De clubicoon van de ploeg uit Enschede wordt niet goed genoeg bevonden door trainer Gonzalo Garcia Garcia en mocht plaatsnemen op de tribune. Het leek er in het eerste kwart van de wedstrijd op alsof beide ploegen met weinig vertrouwen op het veld stonden. Sparta wachtte af en FC Twente lukte het niet om het spel te maken. De ploeg uit Enschede speelde met vijf verdedigers, waarbij Calvin Verdonk en Giovanni Troupée een belangrijke taak haddden als backs in aanvallend opzicht, maar hun voorzetten waren ongevaarlijk.

Het lukte Twente niet om een opening te vinden en het bleef tot de rust zoeken naar een oplossing zonder het antwoord te vinden. Illustratief voor de eerste helft was de mislukte omhaal van Noa Lang, waarbij het publiek pas na veertig minuten voor het eerst kon opveren.

De tweede helft ging verder, waar de eerste helft was geëindigd. FC Twente ging wel aanvallender spelen, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. Sparta, dat wachtte op foutjes van de tegenstander, liet zich te weinig zien. Het trouwe publiek uit Twente bleef de ploeg wel steunen, maar riep ook duidelijk om Brama, waarmee ze hun ongenoegen lieten blijken naar trainer Gonzalo García.

Waar de wedstrijd op het oog zou eindigen in een bloedeloos gelijkspel, was er na tachtig minuten toch de bevrijdende treffer voor FC Twente. Uit een corner tastte keeper Ariel Harush mis, waarna Peet Bijen de bal vrij kon inkoppen, wat de 1-0 betekende. De ploeg van Henk Fraser zette daarna nog wel aan, maar nadat Mohamed Rayhi een paar minuten voor tijd zijn tweede gele kaart pakte, brak het verzet van de Spartanen. In de slotfase gooide Lang de wedstrijd in het slot, met een goed schot in de korte hoek wat de 2-0 betekende.

Twente zal erg blij zijn met de drie punten. Hiermee neemt het afstand van de onderste plaatsen en tankt het het nodige vertrouwen. Volgende week moet de ploeg van Garcia naar FC Emmen, waar ook weer belangrijke punten te pakken zijn.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Twente: Joël Drommel 7, Xandro Schenk 6,5 (85. Paul Verhaegh), Calvin Verdonk 6, Julio Pleguezuelo 6, Aitor Cantalapiedra 6,5 (81. Queensy Menig), Haris Vuckic 6, Oriol Busquets 6, Peet Bijen 6,5, Noa Lang 7, Giovanni Troupee 7, Jesse Bosch 6 (62. Giorgi Aburjania 6)

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 6, Dirk Abels 6, Jurgen Mattheij 6,5, Bart Vriends 6,5, Mica Pinto 6, Abdou Harroui 6, Dante Rigo 5,5, Bryan Smeets 6 (59. Deroy Duarte 6), Adil Auassar 6,5, Patrick Joosten 6,5 (65. Joël Piroe 6), Mohamed Rayhi 5,5

Man of the match: Giovanni Troupée

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd