Droomstart voor Özyakup leidt simpele overwinning Feyenoord in

1 februari 2020, 21:47   Bijgewerkt: 1 februari 2020, 21:52

Feyenoord heeft zaterdagavond de volle buit overgehouden aan de thuiswedstrijd FC Emmen. De Rotterdammers kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Oguzhan Özyakup. Binnen twee minuten opende de debutant de score. De verwachte doelpuntregen bleef echter uit, maar Feyenoord won uiteindelijk met 3-0 en boekte zo zijn vijfde competitiezege op rij.

De ploeg van Dick Advocaat was de afgelopen negen speelrondes al ongeslagen, nadat vorige week in een lastige uitwedstrijd Heracles Almelo met 2-3 werd verslagen. Afgelopen dinsdag stonden de Rotterdammers nog in Sittard op het veld om de resterende minuten van de bekerwedstrijd uit te spelen, vandaag moest er afgerekend worden met Emmen.

Het doelpunt was niet het startschot voor nog meer doelpunten. De eerste helft ging als een nachtkaars uit. Er waren nog een paar kansen. De grootste was voor Luis Sinisterra, maar zijn schot was niet lastig genoeg voor keeper Dennis Telgenkamp. Even daarvoor schoot Sinisterra uit een rebound de bal wel tegen de touwen, maar al snel volgde het vlagsignaal van de lijnrechter. Bij de steekpass van Steven Berghuis stond Lutsharel Geertruida buitenspel, waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

In de openingsfase van de tweede helft was het de uitploeg die het spelbeeld bepaalde. Net als bij Feyenoord in de eerste helft kwam Emmen er via een counter goed uit. De inzet van Kerim Frei miste echter de overtuiging, waardoor Justin Bijlow de bal makkelijk keerde. De druk van Emmen hield aan. Het Legioen waardeerde dit niet en begon te fluiten. Als reactie begonnen de Feyenoordspelers direct druk te zetten, maar ook dat leverde niet veel op.

Door de voorsprong van twee doelpunten leek de overwinning niet meer in gevaar te komen voor de thuisploeg. Feyenoord kwam weer wat beter in zijn spel en speelde de wedstrijd zonder al te veel problemen uit. De overwinning was helemaal binnen nadat Sinisterra de voorsprong vergrootte door een rebound binnen te koppen. Een mooie crosspass kwam terecht bij Leroy Fer. Zijn voorzet werd door Eric Botteghin nog niet binnengekopt, maar de rebound was niet te missen voor Sinisterra: 3-0.

Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld en mocht Robert Bozenik nog zijn debuut maken in het rood-witte shirt. Als Berghuis' voorzet op maat was geweest, had Bozenik wellicht nog kunnen scoren, maar dat mocht niet zo zijn. Door de overwinning houden de Rotterdammers de derde plaats vast in de Eredivisie. Bovendien is de ploeg van Advocaat nu tien Eredivisieduels op rij ongeslagen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 7, Lutsharel Geertruida 6, Eric Botteghin 6, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 6, Leroy Fer 6.5, Jens Toornstra 6.5, O?uzhan Özyakup 7 (63' Renato Tapia 6), Steven Berghuis 6.5, Nicolai Jørgensen 7 (84' Robert Bozenik -), Luis Sinisterra 7 (84' Sam Larsson -)

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6, Glenn Bijl 6, Michael Heylen 5.5, Miguel Araujo 5, Lorenzo Burnet 5.5, Tom Hiariej 5.5 (46' Hilal Ben Moussa 5), Michael Chacon 5, Kerim Frei 6.5, Michael de Leeuw 5.5, Sergio Pena 5.5 (81' Anco Jansen -), Marko Kolar 5 (84' Filip Ugrinic -)

Man of the match: Oguzhan Özyakup

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen