Leipzig is koppositie kwijt aan Bayern na remise tegen BMG

1 februari 2020, 20:38   Bijgewerkt: 1 februari 2020, 20:43

RB Leipzig is niet langer de koploper van de Bundesliga. Voor eigen publiek sleepte de ploeg van trainer Julian Nagelsmann zaterdagavond in de topper tegen Borussia Mönchengladbach een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Vlak voor tijd bezorgde Christopher Nkunku de thuisploeg een zwaarbevochten punt. Desondanks is Leipzig de koppositie in de Duitse competitie kwijtgeraakt aan Bayern München.

Terwijl de concurrentie won, ging RB Leipzig vorige week verrassend onderuit bij Eintracht Frankfurt (2-0). Tegen concurrent Borussia Mönchengladbach kreeg die club uit Leipzig de mogelijkheid om zich te revancheren voor de verliespartij, maar het eerste bedrijf verliep dramatisch voor de Oost-Duitse ploeg. Halverwege de wedstrijd leidde BMG namelijk met 0-2.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Alassane Pléa, die raak schoot op aangeven van Oscar Wendt. Niet veel later profiteerde de bezoekers van geschutter in de defensie van Leipzig. Jonas Hofmann zette de 0-2 op het scorebord. BMG leek op rozen te zitten, maar in de tweede helft ging het alsnog mis voor de bezoekers.

Vlak na rust maakte Patrik Schick de aansluitingstreffer. Hij kon de 1-2 maken nadat doelman Yann Sommer in botsing kwam met teamgenoot Denis Zakaria. Tien minuten later kregen de bezoekers weer een domper te verwerken. Alassane Pléa maakte een overtreding, kreeg geel, protesteerde, en werd bestraft met een tweede gele kaart. Met de van Dinamo Zagreb overgekomen Dani Olmo als invaller binnen de lijnen ging Leipzig op jacht naar de gelijkmaker, die vlak voor tijd werd gemaakt door Christopher Nkunku. Hij schoot knap raak vanaf een meter of twintig.

Door de remise staat RB Leizpig nu tweede met een achterstand van één punt op Bayern München, dat eerder op de zaterdag met 1-3 won bij FSV Mainz 05. Borussia Mönchengladbach heeft drie punten minder dan de koploper en staat samen met Borussia Dortmund derde.