ADO Den Haag speelt op verjaardag doelpuntloos gelijk

1 februari 2020, 20:46

ADO Den Haag heeft zijn 115de verjaardag niet op kunnen luisteren met een zege. In Den Haag werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Tomas Necid kreeg dé uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg aan een driepunter te helpen, maar de spits miste na een uur spelen een penalty.

Na een met name slordig eerste kwartier, waarin veel ballen niet op de desgewenste bestemming aankwamen, kregen de gasten uit Arnhem de eerste kans. Uit een vrije trap van Oussama Tannane tikte Bryan Linssen de bal subtiel nét over het doel van keeper Luuk Koopmans. Ook na die mogelijkheid bood het duel gedurende de eerste helft maar weinig vermaak.

Vlak voor rust vond het meest merkwaardige moment van de eerste helft plaats. Vitesse-doelman Remko Pasveer controleerde een lange terugspeelbal prima, waarna hij Summerville met een kap achter het standbeen uit wilde spelen. De aanvaller trapte daar niet in, waardoor Pasveer de bal snel en ongecontroleerd weg moest werken. Op het daaropvolgende afstandsschot van Tomas Necid, die de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt, kon Pasveer ternauwernood redding brengen.

Ook na rust moest het duel even op gang komen. Na een uur kwam er leven in de brouwerij, toen ADO na slordig uitverdedigen van Danilho Doekhi en het neerhalen van Aaron Meijers een penalty mocht nemen. Arbiter Joey Kooij nam dat besluit op advies van de VAR. Tomas Necid pakte het buitenkansje echter niet uit en wist ook de rebound niet te benutten.

Het laatste kwartier was vervolgens niet erg spraakmakend. Vitesse creëerde de gehele tweede helft erg weinig en ook ADO kon het de uitblinkende Pasveer niet meer lastig maken. Coach Alan Pardew blijft zodoende ongeslagen in eigen huis, maar kan ADO vooralsnog niet naar de zo gewenste veilige plekken brengen.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6,5; Laurens De Bock 6, Shaquille Pinas 6, Sam Stubbs 6,5, Dion Malone 5,5; Aaron Meijers 6,5, Tudor Baluta 5, Lex Immers 5,5 (89. Mick van Buren -); John Goossens 6, Tomas Necid 4 (67. Michiel Kramer), Crysencio Summerville 5

Vitesse: Remko Pasveer 7,5; Max Clark 6,5, Armando Obispo 6, Danilho Doekhi 5, Julian Lelieveld 6; Navarone Foor 5,5 (75. Sondre Tronstad -), Riechedly Bazoer 5, Matus Bero 6; Bryan Linssen 5,5 (85. Jay-Roy Grot -), Thomas Buitink 4 (60. Nouha Dicko 5), Oussama Tannane 6,5

Man of the Match: Remko Pasveer

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.