Brama weer op de tribune bij FC Twente: "Het is mijn beslissing"

1 februari 2020, 19:50

Voor de derde keer op rij maakt Wout Brama zaterdagavond geen deel uit van de wedstrijdselectie van FC Twente. Ondanks dat hij fit is, neemt de routinier ook tegen Sparta Rotterdam plaats op de tribune. Trainer Gonzalo García legt uit waarom, al lijkt hij niet het achterste van zijn tong te laten zien.

Tijdens de warming-up voor de wedstrijd in de Grolsch Veste wordt García door FOX Sports gevraagd waarom Brama wederom moet plaatsnemen op de tribune. "Het is mijn beslissing. Ik moet soms moeilijke beslissingen nemen, maar denk dat dit het beste is voor mijn ploeg", aldus de coach.

Dat García ervoor kiest om helemaal geen gebruik te maken van Brama, zorgt voor verbazing in Enschede. "Ik ben geen coach om populair te zijn, maar om mijn werk te doen. Ik denk dat dit op dit moment het beste is voor ons", vervolgt García, die in het midden laat of hij later in het seizoen nog een beroep gaat doen op Brama. "Ik bekijk het van week op week. Een coach moet doen wat het beste is voor zijn ploeg, niet zichzelf."

Kritiek

Hoe García met Brama omgaat, vindt Arnold Bruggink niet correct. "Ik vind het schandalig hoe er met hem wordt omgegaan", aldus de analist van FOX Sports. "Hij heeft Twente vorig seizoen zo'n beetje in zijn eentje teruggebracht naar de Eredivisie. Hij is ook het gezicht van de club, wordt overal voor ingezet en is aanvoerder van het elftal. Zo kun je niet met zo'n speler omgaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen