Freewheelend Paris Saint-Germain verstevigt koppositie

1 februari 2020, 19:33

Zonder zich overmatig in te spannen heeft Paris Saint-Germain zaterdagavond de koppositie in de Ligue 1 verstevigd. De Franse grootmacht was voor eigen publiek met 5-0 te sterk voor Montpellier, dat het gros van de wedstrijd met een man minder speelde. Door de zege staat PSG dertien punten los van nummer twee Olympique Marseille.

Met zijn grote sterren trad Paris Saint-Germain aan tegen Montpellier, al namen onder meer Edinson Cavani en Mauro Icardi wel plaats op de bank. Al na acht minuten zette Pablo Sarabia, afgelopen zomer overgekomen van Sevilla, de 1-0 op het scorebord. De thuisploeg werd even later een handje geholpen door de doelman van Montpellier, Dimitry Bertaud, die buiten het strafschopgebied hands maakte en daarvoor een directe rode kaart kreeg.

Met tien man was er geen houden aan voor Montpellier. Nog voor rust sloeg Paris Saint-Germain tweemaal toe. Eerst verdubbelde Ángel Di María de score, daarna maakte Daniel Congré van Montpellier een eigen doelpunt. Na rust bouwde de thuisploeg de voorsprong verder op. Eerst maakte Kylian Mbappé zijn veertiende competitiedoelpunt van het seizoen, vervolgens bepaalde Layvin Kurzawa de eindstand op 5-0. Montpellier eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen spelers: Joris Chotard kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.

PSG heeft nu dertien punten meer dan het Olympique Marseille van Kevin Strootman, dat zondag in actie komt tegen Girondins Bordeaux.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen