Schreuder is Bosz de baas in Nederlands onderonsje

1 februari 2020, 17:26

De Nederlandse ontmoeting in de Bundesliga tussen het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder en het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is gewonnen door de equipe van Schreuder. De zaterdagmiddagwedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Hoffenheim. Davy Klaassen leed met Werder Bremen een pijnlijke nederlaag tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw: 2-1.

1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-1

In Sinsheim kwamen Schreuder en Bosz elkaar voor de tweede keer dit seizoen tegen. Waar de vorige ontmoeting geen doelpunten opleverde (0-0), daar viel zaterdag al na elf minuten het eerste doelpunt. Met Daley Sinkgraven in de basis nam Leverkusen vroeg in de wedstrijd de leiding door een goal van Moussa Diaby. Hij speelde zijn directe tegenstander door de benen en schoot vervolgens onberispelijk raak.

Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Op aangeven van Pavel Kaderabek gleed Andrej Kramaric de gelijkmaker binnen. Het bleef lang 1-1, tot de thuisploeg halverwege de tweede helft nogmaals toesloeg. Nadat Christoph Baumgartner de bal er niet in kreeg, knalde Robert Skov raak. Dat bleek ook het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

FC Augsburg - Werder Bremen 2-1

Werder Bremen eindigde afgelopen seizoen op een keurige achtste plaats in de Bundesliga, maar is in de huidige jaargang verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Zaterdagmiddag was de ploeg van oud-Ajacied Klaassen dicht bij de tweede driepunter van het kalenderjaar, maar uiteindelijk stond Werder Bremen met lege handedn. Met een eigen doelpunt opende Augsburg-verdediger Tin Jedvaj halverwege de eerste helft de score, na rust zorgde Florian Niederlechner op aangeven van Gouweleeuw voor de 1-1. Ruben Vargas scoorde namens de thuisploeg acht minuten voor tijd de winnende treffer.