Traoré over concurrentie bij Ajax: "Zien mij niet als een bedreiging"

1 februari 2020, 12:40

Lassina Traoré hoopt binnenkort een vaste basisplaats af te dwingen in Ajax 1. De spits uit Burkina Faso klopt meer en meer op de deur bij Ajax-trainer Erik ten Hag, maar ziet ook in dat de concurrentie in Amsterdam gigantisch is in de voorste linie.

In een interview met Het Parool gaat de jongeling in op zijn eerste maanden bij Ajax. Na de nodige aanpassingsproblemen is Traoré helemaal op zijn plek in Amsterdam, met dank aan Ajax en wat medespelers. "Als je in een ander land komt, in een stad die je niet kent, heb je mensen nodig die je helpen. Met de taal, met de gewoonten, om je wegwijs te maken. Ik moet me volledig kunnen concentreren op voetbal. Ik hoef me niet af te vragen: wie doet de was, wie doet de boodschappen, wat moet ik koken?"

Na een paar uitstekende maanden in Jong Ajax, hoopt de jongeling een basisplaats af te dwingen in het eerste elftal van Ajax. Dat wordt wel moeilijk, ziet hij. "Ajax heeft veel goede spelers, de concurrentie is groot. Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel. Ik leer veel van hen, ze zien mij niet als een bedreiging. Ze proberen me te helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen