'Van Bommel heeft nog altijd negatieve invloed op PSV'

1 februari 2020, 12:05   Bijgewerkt: 1 februari 2020, 12:12

Het blijft onrustig bij PSV. De Eindhovenaren kennen vanwege de recente slechte resultaten onrustige maanden, met het ontslag van Mark van Bommel en de beveiliging voor technisch directeur John de Jong als voorlopig dieptepunt. En nu hebben De Volkskrant en het Algemeen Dagblad in uitgebreide analyses de nog altijd grote rol van Van Bommel uitgelicht.

Eerder schreef het Eindhovens Dagblad al een groot stuk over het 'natrappen' van Van Bommel. Het AD laat weten dat het Van Bommel steekt dat hij zijn afscheid niet zelf heeft kunnen regisseren. PSV had de touwtjes in handen en maakte in een persbericht melding van Van Bommels ontslag. De club wist volgens de krant hoe de lijntjes tussen de trainer en de media liepen.

Lees ookDe Jong overweegt vertrek bij PSV: "Niet niks wat ik meemaak"

De mentaliteit van Van Bommel zorgde in de maanden voor zijn ontslag al voor wat botsingen binnen de club. Zijn controlegedrag en zijn bemoeizicht leverde hem de bijnaam 'Dokter Van Bommel' op bij de medische staf. Ook het feit dat de trainer teammanager Mart van den Heuvel wilde wegwerken ten koste van journalist Taco van der Velde, zette kwaad bloed.

John de Jong

Het AD schrijft dat TD John de Jong en Van Bommel in de herfst van 2019 meer en meer met elkaar botsen na de magere resultaten. De trainer ontwikkelt extremer gedrag en kampt met woede-uitbarstingen. De Jong en ook algemeen directeur Toon Gebrands zijn op zondag 26 januari de kop van jut als boze PSV-supporters erhaal proberen te halen na het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente.

Volgens bronnen binnen de club is Van Bommel ook actief betrokken geweest bij het spel rondom Steven Bergwijn, die nauwelijks imponeerde sinds het ontslag van de trainer, en zijn nieuwe club Tottenham Hotspur. Binnen PSV het vermoeden dat de twee nog veel contact hebben. Dat heeft Van Bommel ook met Mohammed Ihattaren, weet De Volkskrant. Met hem appt Van Bommel kort na zijn ontslag over de tactiek en opstelling van PSV in het bekerduel met GVVV.

Reactie Van Bommel

Het AD liet ook Van Bommel kort reageren op het artikel. Hij ontkent de aantijgingen. "Ik heb de afgelopen weken juist de pers gemeden, omdat ik zowel de club als mezelf rust wilde geven. Ik ben inmiddels zes weken weg uit Eindhoven, het moet duidelijk zijn voor iedereen dat PSV en Mark van Bommel een afgesloten hoofdstuk is. Helaas maken allerlei onzin-verhalen dat onmogelijk. Ik heb ervoor gekozen niet te reageren op allerlei onwaarheden en verdenkingen van anonieme bronnen, om de simpele reden dat dit de rust bij PSV niet ten goede komt. Dat doe ik dus ook nu niet. Ik wens PSV het beste.''

Lees hier de volledige verhalen van De Volkskrant en het [a,https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/psv-komt-maar-niet-los-van-mark-van-bommel~a8831070/,_blank,Algemeen Dagblad.]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen