Transferweekje: de deals die niet rondkwamen op Deadline Day

1 februari 2020, 12:32

De transfermarkt is definitief gesloten. De transfers vlogen zeker om de slotdagen om de oren, al kwamen er ook heel veel deals níet rond. In deze editie kijken we naar de overgangen die niet werden voltooid en mogelijk dus nog in het vat zitten voor de zomerse window en bespreken we andere opvallende zaken van de laatste dagen. Dat het de rustigste Deadline Day was in de laatste jaren, is niet verrassend te noemen. 

Leegloop FC Groningen

Het had niet veel gescheeld of Danny Buijs had tegen PEC Zwolle zelf de schoenen weer aan moeten doen bij FC Groningen: er was voor zóveel spelers interesse, dat een leegloop op de slotdag dreigde. Kaj Sierhuis mocht vertrekken á twee miljoen euro en het door Ajax laten vervallen van de terugkoopoptie op Deyovaisio Zeefuik. Samir Memisevic werd nog niet verkocht, maar de transfermarkt in China is langer open en een overgang wordt de komende dagen vermoedelijk nog afgerond, schrijft Dagblad van het Noorden. Phillip Cocu wilde Mike te Wierik graag naar Derby County halen, maar de captain begreep ook dat hij door Memisevic's vertrek niet mocht gaan. Komende zomer is hij transfervrij en lonkt dezelfde stap. Datzelfde geldt voor Django Warmerdam: ook hij heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van FC Utrecht. Aannemelijk is dat het na dit seizoen alsnog rondkomt. Ajdin Hrustic (kon naar Qatar) wilde ondanks dat hij recentelijk door eigen fans werd uitgefloten blijven. Met de komst van Daishawn Redan is van een leegloop bij FC Groningen toch geen sprake, al wordt het komende zomer opnieuw spannend voor Mark-Jan Fledderus. 

{image[338784][right-half][]}FC Barcelona op spitsenjacht

Door de blessure van Luis Suárez probeerde FC Barcelona met man en macht een nieuwe spits toe te voegen aan de eerste selectie. Van Dusan Tadic, Cédric Bakambu en Rodrigo tot aan Richarlison: talloze aanvallers werden genoemd bij de Catalaanse club om het elftal te voorzien van meer diepgang. De sportieve malaise ten spijt kwam er geen aanvalsleider om de Suárez te vervangen, althans niet in de winter. Francisco Trincão komt komende zomer al definitief over van SC Braga en tot die tijd zullen de Cules genoegen moeten nemen met de rentree van Ousmane Dembélé. Maar of dat genoeg is...

EK-koers voor Oranje

De transferwindow was de laatste kans voor veel internationals om een transfer te maken om alsnog in beeld te komen bij bondscoach Ronald Koeman of juist in beeld te blijven. Steven Bergwijn, Jeroen Zoet en Terence Kongolo maakten bijvoorbeeld een transfer, maar nog veel meer spelers die een interland onder Koeman speelden uiteindelijk niet. Patrick van Aanholt mocht van Crystal Palace niet naar PSV vertrekken; Eljero Elia had de eerste Nederlander in Argentinië kunnen worden, maar ging niet; Timothy Fosu-Mensah dacht aan een verhuurbeurt; en de naam van Nathan Aké viel geregeld bij de Engelse topclubs. Ze vertrokken allen uiteindelijk echter niet, wat betekent dat voor hun kansen op het EK – voor zo ver sommigen uit dit lijstje die nog hadden? Voor Elia is de hoop overigens nog niet vervlogen, want de Argentijnse markt is nog open. 

{image[339270][left-half][]}Toptargets niet gehaald

Een aantal Eredivisie-clubs had nog minimaal één specfieke wens op de transfermarkt, die niet is ingevuld. FC Utrecht wilde een vervanger van de geblesseerde Willem Janssen, maar ondanks de interesse in Thomas Basila lukte dat uiteindelijk niet. FC Emmen hoopte vurig op de komst van Caner Cavlan, ondanks verwoede pogingen speelt hij nog altijd in Oostenrijk. Sparta Rotterdam zocht een vervanger voor Halil Devisoglu en Lars Veldwijk, onderhandelde dagen over Reda Kharchouch maar heeft er geen diepe aanvaller bijgekregen. In Heerenveen waren ze juist nog op zoek naar een buitenspeler na het vertrek van Andres Dreyer, maar men vond geen stand-in meer. Dat het de rustigste Deadlineday in tien jaar was voor Nederlandse clubs, is dan ook niet heel verassend.

Lees ook: De duurste transfers in de Eredivisie van deze winter

Cavaniet

Door alle sterren bij Paris Saint-Germain is klasbak Edinson Cavani (32) overbodig geraakt in de Franse hoofdstad. De aanvaller beschikt over een aflopend contract en wilde daarom graag een transfer maken: Atlético Madrid leek wekenlang zijn eindbestemming en ook Manchester United klopte tegen het einde van de transfermarkt nog aan bij PSG, maar zij nemen aan het einde van het seizoen een transfervrij vertrek van de Uruguayaan op de koop toe en besloten hem niet te laten gaan.

Anthony naar Ajax

De naam van Anthony viel de laatste weken uiterst serieus bij Ajax, dat het wonderkind graag wil(de) overnemen voor zo'n twintig miljoen euro. Maar zoals vaker met Zuid-Amerikaanse spelers komt er heel veel bij kijken gezien hun entourages, waardoor het afronden van de deal onhaalbaar was in deze winter. Toch is de Braziliaan zeker niet van het lijstje geschrapt, want voor komende zomer staat hij nog steeds bovenaan de wensenlijst. De Amsterdammers blijven onderhandelen met São Paulo over een overgang, die wellicht ruim voor de zomerdeadline afgerond kan worden. Deze soap is nog zeker niet ten einde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen