Bravoure bij topscorer Boadu, die Ajax 'gewoon wil pakken' met AZ

1 februari 2020, 09:56

Voor Myron Boadu was het net als heel AZ een uitstekende vrijdagmiddag. De spits won samen met zijn ploeg met 4-0 van RKC en dankzij een goal van de negentienjarige aanvaller is Boadu nu in zijn eentje de topscorer van de Eredivisie.

De tiener denkt dat AZ, dat in punten nu gelijk staat met Ajax, mee kan blijven doen in de titelstrijd. "We zijn denk ik wel goed genoeg om tot het einde mee te blijven doen. We moeten constant blijven. Ik heb geen stress of zo. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat de boys hier rustig kunnen blijven", klinkt het vol vertrouwen bij FOX Sports.

Zijn trainer Arne Slot bleef wat diplomatieker, maar de bravoure van Boadu heeft de overhand. Het worden mooie weken voor AZ, dat op 1 maart Ajax in de Johan Cruijff Arena treft en tussendoor nog tegen LASK Linz in de Europa League speelt. "Dan moeten we Ajax in de Arena maar gewoon pakken. Na die wedstrijd op 1 maart weten we denk ik wel meer. Maar eerst moeten we maar van Feyenoord zien te winnen." Het duel met de Rotterdammers vindt zondag 9 februari plaats.

Met 13 goals is Boadu nu in zijn eentje de topscorer van de Eredivisie, gevolgd door ploeggenoot Oussama Idrissi en Cyriel Dessers (Heracles Almelo) en Bryan Linssen (Vitesse). "Het is mooi om topscorer te zijn, maar ik wil pas aan het einde bovenaan staan. Dat is het belangrijkste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen