Van de Beek lacht zwakke serie weg en wijst naar 2019

1 februari 2020, 09:01

Donny van de Beek maakt zich nog geen zorgen over de vorm van zijn club Ajax. De begeerde middenvelder erkent dat miststappen zoals tegen FC Groningen (2-1 verlies) fataal kunnen zijn, maar weer ook uit het verleden dat stroeve serie bij een seizoen horen.

Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad, daags voor de topper tegen PSV. De Eindhovenaren verkeren al maanden in een crisis, maar ook bij Ajax gaat het niet echt van een leien dakje: Het is voor ons zaak om weer in de flow te komen. Dat goede gevoel weer te krijgen. Dat begint met elke dag blijven leveren als speler. Misschien oogt het zo dat ons spel in betere tijden weinig moeite kost, maar dat is niet zo. Het gaat niet vanzelf."

Toch is er volgens Van de Beek geen reden tot zorgen. Een jaar geleden kreeg de club met 6-2 klop van Feyenoord en verloor het van Heracles Almelo (1-0), waarna het wel de dubbel pakte en doorstootte naar de Champions League-halve finale ."Vorig jaar begonnen we ook stroef na de winterstop, maar volgden heel succesvolle voetbalmaanden. Ook nu spelen we om drie prijzen en hebben we alles in eigen hand. Er komt een periode aan waarin we top moeten zijn, dan kan er veel moois volgen. Te beginnen tegen PSV."

Transfer

Uiteraard werd de middenvelder ook gevraagd naar zijn toekomst. Hij kan zich heugen op interesse van Manchester United en Real Madrid, maar laat nog niet echt iets los. "Eigenlijk telt richting een transfer maar één ding: alles moet kloppen. Zo staan meer jongens bij ons erin. Dat is afgelopen zomer ook wel gebleken. Toen vreesden mensen ook een uittocht, maar dat viel uiteindelijk wel mee. We hebben hier een goede groep, met een goede en leuke sfeer. Dat ruil je niet zomaar in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen