Gekte bij Sierhuis: "Kunt wel voorstellen dat ik nu kapot ben"

Gekte bij Sierhuis: "Kunt wel voorstellen dat ik nu kapot ben"

31 januari 2020 – Het waren zeer drukke dagen voor Kaj Sierhuis, die vrijdagavond zijn transfer naar Stade de Reims heeft afgerond. De 21-jarige spits wordt overgenomen van Ajax, dat hem had verhuurd aan FC Groningen. Het ging de afgelopen dagen ineens snel met hem.Tegenover De Telegraaf blikt Sierhuis terug op zeer hectische dagen. "Donderdag kreeg ik pas om elf uur 's avonds toestemming van FC Groningen om naar Frankrijk te gaan voor de medische keuring. Een uur later zat ik in de auto naar Jisp (Noord-Holland) en weer drie uur later lag ik in mijn bed", lacht de aanvaller die voor 4,5 jaar heeft getekend.

"Inmiddels was het dus drie uur in de ochtend en om vijf uur werd ik gewekt. Om zes uur stond ik op Amsterdam Centraal en vanaf daar ben ik met mijn zaakwaarnemers Nikkie Bruinenberg en Patrick Poldervaart (van Muy Manero) in vijf uurtjes naar Reims gereden. Daar heb ik de medische keuring in drie delen ondergaan en dus kun je je wel voorstellen dat ik nu kapot ben."

Het was het allemaal waard, zegt Sierhuis. Hij is blij met de kans bij de nummer elf van de Ligue 1. "Ik ben pas 21 jaar, maar krijg de kans op speeltijd in Ligue 1 en kan me verder ontwikkelen. Hoe eerder je uit je comfort zone komt, des te beter dat is. De eerste indruk is dat ik bij een warme club ben terechtgekomen. De wedstrijd van zaterdag (vandaag, red.) bij Angers komt te vroeg, maar midweeks tegen Nice-thuis hoop ik te kunnen debuteren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021