Cambuur en Volendam winnen, De Graafschap niet

Cambuur en Volendam winnen, De Graafschap niet

31 januari 2020 – De Graafschap heeft in de strijd der promotie een pas op de plaats moeten maken. Ondanks een legio aan kansen speelden zij met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven. Concurrenten Cambuur en Volendam wisten wel te winnen van respectievelijk NEC en Helmond Sport met 0-2 en 2-1.NEC - Cambuur 0-2
NEC stond voor precies dezelfde opgave als vorige week; resultaat behalen tegen de koploper. Exact zeven dagen geleden wisten de Nijmegenaren de toenmalige lijstaanvoerder Jong Ajax te verrassen door in de laatste minuten met 3-3 gelijk te spelen. Cambuur won wel van Jong Utrecht waardoor de ploeg voorlopig weer terug aan kop is, maar het weet dus waartoe de tegenstander in staat is. Ondanks de waarschuwing vooraf lieten de Leeuwarders de tegenstander veelvuldig aan de bal. Na een kwartier spelen kreeg Etien Velikonja een goede kans met het hoofd, maar de Sloveen mikte aan de verkeerde kant van de paal. Niet veel later leek Jonathan Okita de score te openen maar hij had zijn tegenstander Doke Schmidt een duw in de rug gegeven, waardoor het feest niet doorging.

Een strafschop in de tweede helft zorgde dan toch voor enige opluchting bij de koploper. Rens van Eijden schoffelde zijn tegenstander onderuit waarna Robert Mühren het buitenkansje vanaf elf meter benutte. Het absolute hoogtepunt van de avond produceerde de spits echter pas een kwartier voor tijd. Met een volley van buiten de zestien, die prachtig in de kruising vloog, zorgde hij voor de 2-0 voorsprong, waar het uiteindelijk ook bij bleef.

FC Volendam – Helmond Sport 2-1
Na de zwaarbevochten 2-3 overwinning van Volendam tegen Roda JC vorige week, kon het weer een hoofdstuk toevoegen aan het magische boek der onafgebroken competitiesuccessen, met als auteur Wim Jonk. Van de laatste twaalf wedstrijden werden er maar liefst elf omgezet in een zege en mondde één ontmoeting uit in een remise. Opponent Helmond Sport tapt uit een heel ander vaatje, met het ingaan van deze speelronde was het met slechts drie overwinningen terug te vinden de voorlaatste plaats.

In de eerste helft was er daarentegen geen enkele blijk van het krachtsverschil op papier. Ondanks dat de Volendammers iets meer aan de bal waren, kreeg het pas na rust de eerste grote kans. De Belg Francesco Antonucci opende dan ook meteen de score met een snoeiharde uithaal in de verre bovenhoek. Daaropvolgend werd ook Helmond Sport gevaarlijk, Diego Snepvangers zette voor waarna de bal op de binnenkant van de paal waaide. In de 83e minuut werkte rechtsback Guus Joppen een voorzet in eigen doel waarna Jordy Thomassen de eer nog enigszins redde door de 2-1 binnen te schieten, wat tevens de eindstand was.

FC Eindhoven – De Graafschap 1-1
De Graafschap heeft een mindere periode van vier punten uit vijf wedstrijden inmiddels achter zich gelaten. Door de overwinningen op Jong Utrecht, Almere City en MVV deelt het momenteel de derde plek met Volendam en zetten de Superboeren de jacht op Cambuur vanavond verder tegen FC Eindhoven. Direct na het eerste fluitsignaal werd De Graafschap twee maal behoorlijk gevaarlijk in de persoon van Stef Nijland. De voorhoedespeler had het vizier echter verre van op scherp staan. De eerste mogelijkheid schoot hij vanaf een meter of elf vanuit vrije positie over het doel. Daaropvolgend mocht hij het van nóg dichterbij proberen, maar vormden de benen van doelman Ruud Swinkels een sta-in-de-weg. Diep in de eerste helft kreeg ook Daryl van Mieghem een goede mogelijkheid toen hij oog in oog met de goalie naast werkte.

Die twee De Graafschap-spelers trokken ook na de pauze de hoofdrol naar zich toe. Na een klein uur zag Van Mieghem zijn schot afketsen via de paal en nog geen minuut daarna was Nijland ongelukkig door de lat te treffen. Toch kwam FC Eindhoven via Rigino Cicilia totaal tegen de verhouding in op voorsprong. Hij werkte een vroege voorzet vanaf rechts binnen. Uiteindelijk kon De Graafschap nog een puntje meenemen naar Doetinchem nadat een ouderwetse scrimmage binnenviel. Het was een eigen doelpunt van Jarno Janssen die belangrijk was: 1-1.

Overige uitslagen:
Almere City – Telstar 4-2
Excelsior – NAC 2-2
FC Den Bosch – Jong AZ 3-0
MVV – Jong PSV 3-1
TOP Oss – Roda JC 0-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 1 april 2020

  2. dinsdag 31 maart 2020