Vitesse haalt met Delaveris (19) opnieuw een Noor naar Arnhem

31 januari 2020, 15:24

Vitesse blijft op de Noorse toer. Na het vastleggen van Sondre Tronstad komt ook Filip Delaveris naar Arnhem. Vorig seizoen werkte Vitesse al zeer succesvol samen met Martin Ødegaard. Met Delaveris haalt Vitesse een negentienjarige vleugelaanvaller. De jeugdinternational, afkomstig van Odds BK, tekent voor drieënhalf seizoen.

"Ik voel kriebels in mijn buik, want het is voor mij als een droom die uitkomt", reageert Delaveris op het clubkanaal van Vitesse. Vanaf volgende week sluit hij aan bij de selectie. "Ik heb enorm veel zin om voor Vitesse te gaan spelen. Daarnaast denk ik dat de Nederlandse competitie, met de aanvallende speelstijl, mij goed ligt. Ik hou ervan om dribbels te maken en probeer mijn teamgenoten in scoringspositie te krijgen. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep."

Vitesse ziet in de Scandinaviër een veelzijdige speler. "Hij heeft diepte in zijn spel en heeft een goede passeeractie in huis", vertelt technisch directeur Marc van Hintum. "Het is een talent, die we hebben gehaald met het oog op de toekomst. We willen hem langzaam brengen en hebben hem daarom al in de winter gehaald. Hoewel Filip ook vanaf de rechterflank kan spelen, zien we hem vooral als linksbuiten. Ondanks dat hij pas 19 jaar is geworden, is hij fysiek al behoorlijk sterk."

Met het contracteren van Delaveris is Vitesse nog niet klaar op de winterse transfermarkt. De club maakt ook spoedig de komst van Joshua Brenet wereldkundig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen