Advocaat gooit Özyakup voor de leeuwen, Jørgensen fit

31 januari 2020, 14:59   Bijgewerkt: 31 januari 2020, 15:52

Feyenoord-aanwinst Oguzhan Özyakup start komend weekend direct in de basisopstelling tegen FC Emmen. De middenvelder is de vervanger van Orkun Kökcü, die ontbreekt vanwege een lichte blessure. Nicolai Jørgensen is anders dan eerder gemeld wel gewoon van de partij bij de Rotterdammers. 

Zodoende hoeft Dick Advocaat niet teveel te veranderen bij Feyenoord, alleen Özyakup op de plek van Kökcü is de verwachting, al kan ook Rick Karsdorp - die met wat pijntjes kampte in de KNVB Beker - starten. Advocaat is blij met aanwinst Özyakup, die hij kent uit de Turkse competitie. "Toen was het een heel irritante speler. Dat heb ik ook tegen hem gezegd en dat is de reden dat ik hem wilde hebben. Dat wil ik ook van hem zien. Hij wil zich klaar maken voor het EK, want normaal gesproken komt zo'n speler niet naar Feyenoord", zei hij tijdens de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. Er is dan ook geen optie bedongen door Feyenoord bij Besiktas. 

De andere aanwinst, Róbert Bozeník, zit mogelijk al wel bij de selectie, maar de kans op speeltijd is klein. Aannemelijker is dat hij eerst minuten maakt bij het beloftenteam. "Ik heb weinig van Emmen gewonnen, dus het wordt tijd dat we laten zien dat we van Emmen kunnen winnen", zei Advocaat. "Als je een tegenstander laat spelen, kunnen ze goed voetballen. Thuis moet je resultaat halen."

Lees ook: Lukkien heeft Marinus en Bos niet meer nodig en hoopt op Jansen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen