De Jong overweegt vertrek bij PSV: "Niet niks wat ik meemaak"

31 januari 2020, 14:47

John de Jong overweegt een vertrek bij PSV. Dat liet de technisch directeur duidelijk blijken bij de presentatie van Ricardo Rodriguez. "Wat er allemaal gebeurd is, zet je aan het denken. Het is een afweging in clubbelang, voor andere mensen en voor mezelf", aldus De Jong.

De Jong noemt afgelopen periode de zwaarste in de twintig jaar dat hij bij PSV rondloopt. "Het is slopend geweest. Het doet veel pijn. Dit is niet des PSV's. Het is de club onwaardig", zegt een zichtbaar aangeslagen De Jong, die bewust al niet meer actief is op social media. "Als je veiligheid en bewegingsvrijheid in het geding is, vraag ik me af waar we met z'n allen mee bezig zijn."

Na het duel met FC Twente beloofde De Jong de raad van commissarissen in de slotweek van de transfermarkt alles te geven. "Ik heb gezegd dat ik 24 uur per dag voor de club aan het werk ga, tot vrijdagavond laat. Daarna gaan we kijken wat er gebeurt." De hoofd veiligheid moest De Jong een belletje doen om aan te geven dat er geen acute dreiging is. Het tekent zijn persoonlijke situatie. "Ik heb nog even de tijd nodig om aantal zaken af te wegen. Er is genoeg perspectief voor mij, maar het is niet niks wat ik meemaak."

Lees ook: PSV hoopt op Rodriguez tegen Ajax en denkt aan verandering

Transferwindow

De komst van Ricardo Rodriguez kan weleens de laatste aanwinst van De Jong voor PSV zijn. Waarschijnlijk komt er op Deadline Day niets meer bij. Ook geen aanvallende versterking. "We hebben het volledige vertrouwen in Sam Lammers. We kunnen nu veel geld uitgeven aan iemand waarvan we denken dat hij veel goals kan maken, maar ik moet ook denken aan de toekomst en wellicht de nieuwe trainer, die zijn eigen ideeën heeft over de samenstelling van de selectie."

Bergwijn

Na de persconferentie riep De Jong de aanwezig media bij elkaar om nog het een en ander te verduidelijken over de gang van zaken rondom Steven Bergwijn. "Hij heeft niet geweigerd om te spelen. Wij hadden op zondag alleen geen deal met Spurs", citeert het Eindhovens Dagblad. "Hij had dus geen toestemming om af te reizen. Steven heeft zelf afgezien van een deel van zijn percentage van de transfersom om de transfer rond te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen