Blind maakt rentree op trainingsveld van Ajax

31 januari 2020, 13:22   Bijgewerkt: 31 januari 2020, 13:48

Daley Blind heeft zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Ajax. Dat heeft Erik ten Hag bevestigd op de persconferentie in aanloop naar het duel met PSV. De verdediger was de voorbije weken afwezig vanwege een hartspierontsteking.

De verdediger werd onderzocht nadat hij in decmeber tegen Valencia te kampen had met duizeligheid. Uit dat onderzoek bleek dat Blind kampte met een hartspierontsteking en kreeg daarom een ICD (implanteerbare cardioverter-defibrillator) aangemeten. Het herstel zou normaliter drie tot zes maanden in beslag nemen, maar in een eerder stadium gaf Ajax-trainer Erik ten Hag al aan dat Blind 'niet te houden' was en snel het trainingsveld weer op wilde.

Op de persconferentie van vrijdagmiddag zei de trainer dat het nu snel kan gaan met de terugkeer van zijn centrale verdediger. "Daley is de laatste weken continu gemonitord. Deze week waren de onderzoeken dusdanig goed dat de seinen op groen staan. We hebben veel trainigen gedaan en vanaf nu kan hij alles weer doen. Hij is vanochtend teruggekeerd in de groep." 

Blind kwam sinds de Champions League-wedstrijd tegen Valencia niet meer in actie en verbleef tijdens het winterse trainingskamp van Ajax in Qatar ook gewoon in Nederland. De verwachting is dat Blind zijn rentree bij Ajax eind februari kan maken, maar dat is nog niet zeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen