Matavz vraagteken bij Vitesse, nieuwe aanwinst begint op de bank

31 januari 2020, 13:13   Bijgewerkt: 31 januari 2020, 13:39

Achter de naam van Tim Matavz staat nog altijd een vraagteken voor het duel met ADO Den Haag van zaterdagavond. De spits was de afgelopen dagen ziek en het is voor Edward Sturing nog maar afwachten of hij zaterdag weer volledig is hersteld.

Wanneer Matavz fit genoeg is, dan speelt hij ook gewoon gaf Sturing aan in gesprek met De Gelderlander. "Ik geef een vaste groep vertrouwen, dan krijg je een ingespeeld elftal. Mocht Matavz niet kunnen spelen, dan is Thomas Buiting klaar om hem te vervangen. Het zal sowieso een lastige wedstrijd worden. ADO is echt een vechtploeg", zei hij.

Sturing houdt dus vast aan de gebruikelijke namen en dat houdt in dat nieuwe aanwinst Sondre Tronstad genoegen moet nemen met een plek op de reservebank. "Elke nieuweling moet zich eerst in het team knokken", zei Sturing. "Sondre laat een hartstikke goede indruk achter. Daar ben ik zeer blij mee."

De trainer is tevreden over zijn team en wil zijn speelwijze tegen ADO verder perfectioneren. "Tegen FC Emmen (afgelopen zondag, 1-1, red.) hadden we 60 procent balbezit. We hadden ook een mindere fase een kwartier na rust. Daar hebben we met de groep uitgebreid over gesproken. We willen nu ook dominant zijn en balbezit hebben. Van daaruit proberen we de wedstrijd te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen