Bizot na Alisson beste doelman: "Dat is fantastisch en klinkt goed"

31 januari 2020, 08:10   Bijgewerkt: 31 januari 2020, 08:53

Marco Bizot is een van de steunpilaren bij AZ dit seizoen. De doelman is de minst gepasseerde doelman in de Eredivisie, terwijl in heel Europa alleen Liverpool-keeper Alisson Becker minder tegengoals kreeg. "Met cijfers win je geen prijzen", zei de AZ-doelman er zelf over.

Bizot kreeg in negentien wedstrijden slechts negen doelpunten tegen, een gemiddelde van 0,5 per wedstrijd. Alleen Becker deed het met 0,4 een klein beetje beter. "Ja, dat is fantastisch. Hier ben ik hartstikke blij mee en het klinkt heel goed", zei hij tegenover de NOS. Dat het zo goed gaat in Alkmaar heeft volgens Bizot zelf te maken met een 'goed gevoel'. "Daar begint het bij. Op het veld, op de club, maar ook in de stad Alkmaar. Als dat allemaal goed is, gaat de rest ook makkelijker. Het is mijn derde seizoen hier en dan ben je langzamerhand wel een beetje gewend aan elkaar."

Voordat de 28-jarige keeper bij AZ speelde, stond hij onder de lat bij het Belgische Genk. "Het is voor mij belangrijk geweest om uit mijn comfortzone te stappen, want daar leer je van. Je moet je rugzak zo vol mogelijk stoppen met alle ervaringen die je onderweg oppikt. De beste ervaringen zijn eigenlijk negatief, die vormen je. Het vak van een keeper bestaat voor tachtig procent uit mentale weerbaarheid. Als dat op orde is, je vertrouwen hebt en je je goed voelt, dan komt die andere twintig procent die je nodig hebt om te shinen vanzelf wel."

Met zijn sterke spel van dit seizoen hoopt Bizot dan ook vurig op een plek in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Het is echt geweldig om het niveau van Oranje van dichtbij mee te maken. Dat is als speler het beste wat je kan overkomen en ook dat vormt je. Bij de training zit je er echt bovenop. Dat is toch heel anders dan wanneer je in een stadion of voor de televisie zit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen